Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:59, 4. 6. 2020.

| Hronika

Malverzacije prilikom gradnje parka u Preševu - uhapšeno 8 osoba

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
policija
8 osoba sa juga Srbje uhapšeno; Foto: B. S.

Zbog sumnje da su prilikom radova u dečijem parku u Preševu oštetili Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu za oko 2 miliona dinara, policija je uhapsila 8 osoba sa juga Srbije.

Da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja tereti se predstavnik nadzornog organa CIP iz Beograda 42-godišnji M. K, dok su zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica uhapšeni direktor firme Dim Enerdži iz Pirota 36-godišnji D. M, 50-godišnji P. P. koji je bio odgovorno lice za izvođenje radova, kao i 43-godišnji A. B. odgovorno lice firme Tobler skele iz Preševa.

Policija je uhapsila i vlasnika privrednog društva B&L Planet iz Preševa 33-godišnjeg N. L, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju, kao i članove komisije za javne nabavke opštine Preševo, 45-godišnjeg S. B, 60-godišnjeg I. A. i 33-godišnjeg P. M. koji se terete da su učinili krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom - saopštavaju iz policije.

Kako objašnjavaju u policiji sumnja se da su predstavnik nadzornog organa, direktor pirotske firme i odgovorno lice za izvođenje radova overili dokumenta kojima se potvrđuje da je deo radova za osvetljenje u Dečjem parku bio izveden, iako radovi nisu realizovani, uprkos tome što je Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu za taj posao isplatilo preko milion i po dinara.

Članovi komisije za javne nabavke se terete da su prošle godine sproveli javnu nabavku za izgradnju fontane u dečijem parku Preševo i izabrali za izvođače radova, iako su znali da je 2018. godine sprovedena javna nabavka za taj posao i zaključen ugovor sa izvođačem radova.

Kako se sumnja, A. B. i N. L. su za izvođenje prve faze radova na izgradnji fontane naplatili desetostruko veću cenu od cene iz projekta i prosečne tržišne cene, čime su oštetili Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu u iznosu oko 474.290 dinara - kažu u policiji.

Hapšenje je realizovano u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, a osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: