Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:35, 6. 10. 2023.

| Hronika

Manje stradalih i povređenih u saobraćaju u Topličkom okrugu od početka godine

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
policija zgrada
Povećana bezbednost na putevima u Topličkom okrugu; Foto: Lj. M.

Za prvih devet meseci ove godine na području Topličkog okruga stradalo je pet osoba u saobraćajnim nesrećama, odnosno jedna osoba manje u odnosu na isti period prošle godine. Manji broj je i povređenih u saobraćaju, pa je, prema informacijama iz policije, od početka godine 101 osoba povređena, odnosno za 21 manje u odnosu na isti period prošle godine.

Sa teškim povredama bilo je 14 povređenih, 16 manje za isti period iz 2022. godine.

Sa lakšim povredama u tom periodu imali smo 92 povređena, a od početka godine imamo 87 povređenih. Manji je i broj saobraćajnih prekršaja i prekršajnih naloga u odnosu na isti period prošle godine, do sada je podneto 1.029 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i 12.719 prekršajnih naloga za lakše prekršaje. Aktivnosti policije su na zadovoljavajućem nivou i trudimo se da kako preventivno, tako i represivno utičemo na povećanje bezbednosti saobraćaja - kažu u PU Prokuplje.

U saobraćajnoj policiji navode i da je u toku postavljanje sigurnosnih kamera za detekciju saobraćajnih prekršaja na području Prokuplja koje će preventivno delovati na vozače i povećati bezbednost učesnika u saobraćaju.

Od početka godine, Policijska uprava Prokuplje, koja pokriva i Kuršumliju, Blace i Žitorađe, dobila je četiri nova vozila koja služe za kontrolu saobraćaja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: