Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:18, 30. 3. 2018.

| Hronika

Marina Adamović zatvorila "Banku dobročinstva" nakon još jedne pljačke

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Marina Adamović prikuplja pomoć
Već nekoliko puta pljačkana; foto: FB stranica "Udruženje građana za spasenje grada Niša"; Tatjan Stevanović

Niška humanitarka Marina Admović, koja se godinama bavi prikupljanjem novca za one kojima je pomoć najpotrebnija, kako sama kaže, ponovo je opljačkana. Pošto ovo nije prvi put da se tako nešto dešava, rešila je da zatvori "Banku dobročinstva", u kojoj se do sada bavila humanitarnim radom i pomagala svojim sugrađanima.

Očito potresena, Adamovićeva je ispričala kako je teško sve podnela i kako se loše oseća, jer se toliko borila i radila i u teškim uslovima. Poznata humanitarka kaže da je već oko deset puta pljačkana, te da ne može više.

Ovde je jedno bezakonje. Bilo ko da kaže lepa Srbija! Koja lepa Srbija, koj lepi Niš? Oko mene samo ljudi koji prose, nemaju za hleb i oni koji sakupljaju novac, a na tome zarađuju, a ko zna koliko ode onima za koje ja radim. To je strašno, ovo vreme je užasno. Mnogo mi je teško, toliko sam se borila, to radila i na ulici i na minus 20, na plus 40 - priča Adamović.

Zatvorena Banka dobročinstva Zbog krađe, banka neće primati priloge; foto: Marina AdamovićDogađaj koji je prelomio desio se juče, 29. marta, kada je, kako objašnjava, jedan čovek zagovarao, a drugi joj izvukao fasciklu sa novcem tako brzo da ona ništa u tom trenutku nije ni primetila. Prikupila je dosta novca i prebrojavala ga van “Banke dobročinstva”, kućice u Obrenovićevoj ulici u centru Niša, jer je, kako kaže, unutra zagušljivo čim ima sunca.

Prilazi mi jedan mladić, oko 30 i nešto godina i kaže moje dete je ubacilo 50 evra, da mu vratim. Ja mu kažem čoveče, molim te, ako hoćeš zovi policiju, ovaj novac mora da ide u banku. Onda ode, za dva minuta on se vrati, par reči i opet ode i ja pogledam pored sebe, vidim nema je fascikla. Kaže prijatelj "a jesi li videla ovog što ti je stajao sa druge strane"? - objašnjava Adamović.

Na osnovu ovoga ona je zaključila da joj je drugi čovek izvukao fasciklu, dok je prvi zagovarao.

Ona je ovaj događaj prijavila policiji, koja je o tome obavestila Tužilaštvo. Tužilac se izajasnio da se radi o krivičnom delu krađa, a rad je, kako kažu u policiji, u toku.

Podsetimo, Nišlijka je dugo prikupljala novac na ulici, a krajem 2016. godine dobila je “krov nad glavom”, pošto joj je u centru grada postavljena kućica nazvana “Banka dobročinstva”. Ipak, ona je tokom prošle godine u više navrata obijana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Danica Stojiljkovic

    22:44 // 10. 4. 2018.

    Gospodjo Marina, svaka cast i da ste do sada izdrzali! Divim vam se! Kakav je to mulj u glavi onih koji kradu od ugrozenih i bolesnih?! Sramota me je u kakvom svetu zivi moje dete.. I kako drustvu vratiti zdravlje kada je pojedinac, koji je akter ovog odvratnog cina, tako strasno oboleo? Mnogo strasno. Prica za plakanje!

  • Jasar

    00:09 // 2. 4. 2018.

    I sve to 20 metra od Sup"a

  • Mirko

    20:16 // 31. 3. 2018.

    Nama neprijatelji ne trebaju

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: