Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:47, 14. 4. 2012.

| Hronika

Masovno trovanje pasa u Nišu

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
kreozan
Kreozan

Desetak pasa lutalica, koji su živeli na nišavskom keju kod Bulevara Nemanjića pronađeno je mrtvo. Prema prvim procenama sumnja se da su otrovani “Kreozanom”.

Prve uginule pse u parku su pronašla deca, a odmah je reagovalo Društvo za zaštitu životinja.

- Prethodnih dana uginula su 4 psa, a danas prepodne su nam javili da su još 4-5 psa koja su pronađena uginula na keju kod “Tošićeve" pumpe. To su uglavnom psi koji su bili pitomi i koje su hranili stanari okolnih zgrada – kažu u Društvu.

U parku, u ulici Branka Krsmanovića, ostavljeni su komadi mesa premazani otrovom. Kako saznajemo u Društu građani su im javili da je otrov na isti način postavljen i u Duvaništu i Niškoj Banji.

Volonteri Društva su se organizovali sa stanarima okolnih zgrada i jedan deo otova je uklonjen, a neka mesta na kojima su bile veće količine otrova obeležena su kesama kao upozorenje da ljudi izbegavaju ta mesta kad šetaju pse.

Slučaj je prijavljen policiji i napravljen je uviđaj, ali novih informacija i više detalja još nema. U Društvu kažu da ovakvim situacijama policija treba da obavesti nadležne službe, pa oni nisu zvali “Medijanu” ili “Goricu” da očisti park.

- Rečeno nam je da u Nišu ne postoji mesto i institucija koja bi mogla da proveri o čemu se tačno radi, ali nekoliko veterinara nam je sa sigurnošću potvrdilo da je reč o otrovu kreozanu. Ovaj otrov je izrazito žute boje i oprasan podjednako i za ljude i životinje. Još veću opasnost predstavlja to što se na mestima gde je postavljen otrov igraju i deca - rekla je Jovana Stojković iz Društva za zaštitu životinja.

Članovi Društva apeluju na građane da budu oprezni, kada su sa decom u parku. Naročito upozoravaju da pse ne puštaju sa povoca u tim delovima keja, jer sumnjaju da je ostalo još otrova.

- U azilu već imo veliki broj pasa i nemoguće je da sve lutalice tu smestimo. Svima je u interesu da psi sa ulice budu zbrinuti i sklonjeni. Do sada smo Gradu predlagali mnoga moguća rešenja i slali projekte, ali nažalost o tome se samo priča pred izbore, a verovatno će tako biti i ovaj put - dodaja je Jovana Stojković.

Bratislav Vučković, pomoćnik direktora za operativne poslove JKP “Medijana”, nedavno je pričao o potrebi da se napravi veći azil, a obajsnio je i da Grad izdvaja mnogo novca zbog plaćanja odštete za napade pasa lutalica na građane.

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa Trojanovic

    00:18 // 15. 8. 2012.

    kome da se obratim u mom naselju su potrovali sve kucice macice sve sto izadje van dvorista, nekim otrovom za vukove, obratio sam se policiji, policija nije nadlezna, komunalna policija isto, ovo je teksas sve sto proba za par minuta je mrtvo, strava.,.,.,.,

  • Jelena Curic

    21:59 // 18. 4. 2012.

    Pa grad je dobio desetine hiljada evra od evropske unije za sterilizaciju pasa sa ulice. Oni su ih otrovali ORGANIZOVANO i pitanje je sad: ko je stavio pare u dzep?? Bravo za humanost!!

  • Mariza

    17:23 // 17. 4. 2012.

    Ovo sigurno nije način da se reši problem,ali taj čopor pasa o kojima je reč,uopšte nisu delovali pitomo već zastrašujuće.A zašto ti isti stanari okolnih zgrada koji su ih hranili i fiktivno društvo za zaštitu pasa nisu udomili pse?Svako da je uzeo po jednog i rešen problem.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: