Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:14, 23. 4. 2019.

| Hronika

Meštani Baca hteli da izglasaju nepoverenje predsedniku Mesne zajednice, pa se potukli na zboru

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
sukob u MZ Bace; printscreen I. T.
U Osnovnom tužilaštvu kažu da nema elemenata krivičnog dela, ali traže izveštaj; foto: printscreen video I.T.

Fizički sukob, povrede jednog meštanina prokupačkog sela Bace i neuspeli pokušaj smene aktuelnog predsednika Mesne zajednice, obeležili su zbor koji je zakazan, ali ne i održan u ovom selu.

Policija je, kažu, napravila službenu belešku, ali još prikupljaju sve podatke.

Policija je obavila razgovor sa nekoliko meštana, o čemu je sačinjena službena beleška. Sa ostalim meštanima koji su bili u seoskom domu, tokom dana će biti obavljen razgovor i na osnovu svih prikupljenih podataka, biće ustanovljeno da li ima elemenata prekršaja – kažu u policiji.

Prema rečima Dragana Milenkovića iz Baca, koji je izvukao "najdeblji kraj“ i prošao sa povredama u vidu masnica na licu i čelu, sve je počelo nakon što je većina meštana ovog sela sazvala zbor na kome je trebalo da se, između ostalog, i proveri poverenje koje ima aktuelni predsednik Mesne zajednice Zoran Radosavljević.

Odmah nakon ulaska u seoski dom, Radosavljević me je gurnuo uza zid, nastalo je komešanje i ja sam dobio nekoliko udaraca u glavu. Nakon toga, pritrčali su ostali meštani i sprečili dalji sukob - kaže Milenković.

I njegov brat Goran tvrdi da je fizički napadnut, a da mu je verbalno zaprećeno da će ga "pojesti mrak“.

Zoran me je uhvatio za gušu i počeo da me davi. Nakon toga je rekao da sam ja završio i da će me pojesti mrak - priča Goran Milenković.

Kako tvrde meštani, njih oko 60, na čelu sa potpredsednicom Mesne zajednice Bace Ivanom Trajković, okupilo se na zboru koji je zakazan kako bi se upoznali sa rezultatima rada predsednika Mesne zajednice Zorana Radosavljevića i aktivnostima koje on ima u vezi poboljšanja kvaliteta života u tom selu, ali i da se proveri njegovo poverenje kod meštana.

Trajkovićeva, koja je i sazvala zbor, ističe da se Radosavljević sa svojih desetak ljudi pojavio i, verovatno shvativši da nema većinu, počeo je verbalno da napada prisutne, među kojima i svoju potpredsednicu.

Pitao me otkud mi pravo da sazivam zbor, zašto sam to uradila i rekao mi da ćemo se posvađati. Još sam pod utiskom čitavog događaja koji sam snimila na svom telefonu - rekla je Trajkovićeva.

Pokušali smo da dobijemo komentar i drugog aktera ovog incidenta, ali predsednik Mesne zajednice Zoran Radosavljević nije odgovarao na brojne telefonske pozive novinara Južnih vesti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • junacko bace

    17:21 // 23. 4. 2019.

    U ovo je umesan i vecnik za mesne zajednice,koji je silom hteo da smeni predsednika ove mesne zajednice, potpuno nezakonito,i ovim treba da se bavi i policija i tuzilastvo,pa treba lepo i njega da saslusaju i ispitaju,i da se sazna istina ko je posvadjao ove ljude i po cijem nalogu su pokusali da smene legitimno izabranog predsednika,koji je izabran velikom vecinom u ovom selu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: