Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:53, 14. 10. 2013.

| Hronika

Meštani sekirom jurili lopova

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
rade-pokazuje-gde-je-prošao-lopov.JPG

Nekoliko meštana prokupačkog sela Velika Plana sekirom su jurili lopova koji je upao u kuću Radeta Jovanovića i pljačkao ga.

Po priči meštana, mlađi muškarac, koji je na glavi imao kačket, uspeo je da pobegne kroz njive, a krađa se desila u nedelju posle osam sati ujutru, dok je Rade izašao do štale da nahrani živinu. Po povratku, prvo je svratio iza kuće da izbaci pepeo koji je ostavio na stepenicama, kada je krenuo u štalu i kroz prozor čuo lupanje u sobi.

- Kao i svakog jutra, svratio sam do prvog komšije, mog rođaka Mileta Jovanovića, čija je kuća tik uz moju. Tu sam se zadržao desetak minuta i kada sam krenuo da bacim pepeo iza kuće, čuo sam buku iznutra. Pogledao sam kroz prozor i video mladog čoveka kako mi pretura po ormanu. Kada me je primetio krenuo je da me udari, a ja sam gurnuo roletne prozora i počeo da vičem: Lopov, lopov! – priča ovaj osamdesetogodišnji starac.

On dodaje da je kuća bila zaključana i da je lopov ušao baš kroz prozor sa kojeg ga je primetio. 2 Rade kraj prozora gde je ugledao lopova

- Stvarno sam se uplašio i ukopao u mestu. Lopov je istrčao na prednju stranu kuće, skočio sa terase i izašao na ulicu, gde su se već okupile moje komšije koje su čule zapomaganje. Krenuli su da ga jure, a Mile, koji je u to vreme sekao talu, zamahnuo je sekirom - priča za Južne vesti Rade, koji još uvek ne može da dođe sebi od straha.

Lopov je počeo da psuje meštane koji su ga jurili i otrčao je niz njive. Na Radetovu sreću, lopov je uspeo da uzme svega 8.000 dinara.

- Kao da je znao koja je soba moja. Taj novac sam odvojio za spomenik supruge koja je nedavno preminula. Da sam se duže zadržao, sve bi ispreturao i uništio-  kroz nevericu priča Rade.

Ovo je četvrta pljačka u ovom kraju za poslednjih nedelju dana. U jednoj kući u susednom Resincu čoveku koji je prodao njivu lopov je ukrao 7.600 evra, tri akumulatora za traktore i motornu testeru. U Velikoj Plani, pre Jovanovića, meta lopova bila je kuća Tomovića u kojoj je ukradeno 1.300 evra, a u kući do Tomovića ukraden je pištolj.

U prokupačkoj policiji kažu da tragaju za onima koji su počinili krađe i da za sada ne znaju pouzdano jesu li u pitanju isti izvršioci.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • mane

    07:11 // 16. 10. 2013.

    ma prokupacki inspektori su takodje mazdrpani a i nisu dovoljno strucni u prokupackom naselju pojate trenutno ima 20tak narko dilera svi rade biznis cveta i niko ih ne dira.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: