Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:13, 26. 7. 2013.

| Hronika

Milovančević i Kostićka ostaju u pritvoru

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti, Telegraf
milos-milovancevic.jpg
Miloš Milovančević, arhivska fotografija

Posle višečasovnog saslušanja, istražni sudija Višeg suda u Nišu odredio je pritvor od mesec dana potpredsedniku niškog SNS Milošu Milovančeviću i donedavnoj predsednici Opštine Crveni Krst Lelici Kostić.

Kako je za Južne vesti izjavila portparol suda Tamara Savić-Cvetanović njima je određen pritvor “zato što postoji opasnost da utiču na svedoke koji će biti saslušani narednih dana”.

Ona je dodala da su Milena Vidojković i Tanja Mladenović puštene da se brane sa slobode.

- Sudija je doneo rešenje o sprovođenju istrage i svo četvoro saslušanih je iznelo svoje odbrane. Kostićeva se tereti za krivično delo zloupotrebe službenog položaja, dok se Milovančević sumnjiči za isto krivično delo, ali u podstrekavanju - saopštila je Savić-Cvetanović.

Podsetimo, svo četvoro dovodi se u vezu sa zloupotrebama u kojima je budžet Gradske opštine Crveni Krst oštećen za 3.5 miliona dinara.


 

Lelica Kostić "neinformisana"

Iako za sada nema informacija šta su Milovančević i Kostićka izneli kao svoju odbranu pred istražnim sudijom, kako je ranije danas objavio Telegraf pozivajući se na izvor iz policije, bivša predsednica Opštine je tokom policijskog saslušanja tvrdila da je bila neinformisana.

- Kostićeva je isticala da je smatrala da sve radi u skladu sa zakonom. Naglasila je da kao lekar po profesiji nije bila upoznata sa postupkom sprovođenja projekata, te da je trebalo da je njeni saradnici upozore na eventualne nezakonitosti - objavio je Telegraf.

Prema navodima Telegrafa Milena Vidojković i Tanja Mladenović, koje su osumnjičene da su pomogle u korupciji, krivicu su prebacile na Milovančevićeva, dok se ovaj pred policijom branio ćutanjem.

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Boban

    09:39 // 31. 7. 2013.

    Ja ovoj zeni verujem da nije imala pojima.ALI- sta ce tu ako ne zna.To je problem sto svi misle da su pametni tako da mi uopste nije zao i neka bude osudjena za primer.Neka radi svako ono sto zna.

  • grad otvorenog srca

    14:14 // 28. 7. 2013.

    Ovo je unutarpartijski obracun. Grandonacelnik je kandidat za pom.min.u rekonstrukciji Vlade a bivsi cuvar zatvora sada Serif GO CK hoce na njegovo mesto ! Milosa dr.nauka prvo treba skloniti !

  • milan jevremovic

    02:31 // 28. 7. 2013.

    Ovo je po prvi put da vladajuća stranka u Srbiji hapsi svoje funkcionere, pa bravo i ako se dokaze krivica treba konfiskovati imovinu u vrednosti za koliko je oštećena država, tj. narod

    • Pravi naprdnjak

      22:46 // 29. 7. 2013.

      Svaka je vladajuća stranka hapsila svoje funkcionere, počev od SPS sa onim Savom Vlajkovićem, do DS sa Goranom Kneževićem (ministar SNS), samo što ni ne znaš ništa, a drčan si da komentarišeš.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: