Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:24, 28. 12. 2015.

| Hronika

Ministar obećao, novi načelnik niške policije “vrlo brzo”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
policija
Novi načelnik Policijske uprave "vrlo brzo"; foto: JV arhiva

Ime čoveka koji bi trebalo da preuzme načelničko mesto u niškoj policiji od Srđana Grekulovića trebalo bi da bude poznato vrlo brzo. Tako je, kako sam kaže, gradonačelniku Niša Zoranu Perišiću rekao ministar policije Nebojša Stefanović.

Gradonačelnik kaže da će Grekulović u Nišu biti do srede kada mu na snagu stupa rešenje o prevremenoj penziji.

Ipak, naglašava da Nišlije ne treba da strahuju za svoju bezbednost.

Imam obećanja ministra policije da će Niš vrlo brzo dobiti načelnika Policijske uprave. Ja se gospodinu Grekuloviću zahvaljujem za sve što je učinio za naš grad i mislim da je podigao nivo bezbednosti na viši nivo i nadam se da će i novi načelnik sprovoditi dobre aspekte Grekulovićeve politike - rekao je Perišić.

Podsetimo, upravo je odlukom ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, nepune 3 godine otkako je postavljen za načelnika Policijske uprave u Nišu, Srđan Grekulović prevremeno penzionisan.

Grekulović je za načelnika niške Policijske uprave postavljen marta 2013. godine, nakon što je decembra 2009. penzionisan prethodni načelnik Zoran Stojanović.


Stojanović: I naredni načelnik da bude iz drugog grada

Predsednik Odbora za odbranu i unutrašnja pitanja Narodne Skupštine, Nišlija Momir Stojanović kaže da je i smena načelnika niške policije došla u sklopu reorganizacije Ministartsva unutrašnjih poslova i da je Grekulović do sada dobro obavljao posao.

Predstoji nam donošenje novog Zakona o policiji i sve kadrovske promene su u skladu sa donošenjem tog zakona. Grekulović je časno i odgovorno obavljao svoj posao i stekao uslove za penziju, a građani ne moraju da brinu jer o bezbednosti ne brine samo načelnik, već puno ljudi - rekao je Stojanović.

moma Stojanović bi načelnika iz drugog grada; foto: N1 arhivaOn kaže da bi i Grekulovićev naslednik trebalo da dođe iz nekog drugog grada i neke druge policijske uprave.

Razlozi za to su mnogobrojni, a neki zaposleni u niškoj Policijskoj upravi su u prošlosti bili prepoznatljivi zbog svojih sprega sa nekim nosiocima kriminalnih aktivnosti. Zbog toga je važno da dođe čovek koji nema to breme kontakata sa ljudima u Nišu - rekao je Stojanović.

Naglašava da je ministru policije Nebojši Stefanoviću već poslao predlog sa samo jednim imenom, ali nije navodio ko je njegov izbor.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srđan Igić

    08:50 // 30. 12. 2015.

    Podrška gospodinu Ljubiši koji je poštenim radom došao do pozicije načelnika Opšte policije u Nišu, a pre svega na osnovu znanja i obrazovanja. Veliki pozdrav!

  • Nis

    03:07 // 30. 12. 2015.

    Hahhhahhhahh. Umrecu od smeha. Kako covek sam sebe promovise i postavlja na mesto nacelnika. Pisi,pisi....pusti snovi.

  • Djuro

    06:51 // 29. 12. 2015.

    nismo videli da je neko otpusten zbog sprege sa kriminalcima. Dr Ljubisa je castan i posten covek i Srbin, onaj koji je protiv njegove kandidature direktno ide na ruku kriminogenoj strukturi. interes gradjana ispred interrsa političara.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: