Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:47, 5. 12. 2017.

| Hronika

Ministar potvrdio: Zapaljen auto načelnika Kriminalističke policije u Nišu

Autor:V. Milić Izvor:Južne vesti
PU Niš zgrada
Iz Policijske uprave Niš o ovom slučaju i dalje ne odgovaraju novinarima; Foto: Arhiva JV

Iako iz niške Policijske uprave kažu da nemaju informacije o tome da je goreo automobil nekog od njihovih službenika, ministar policije Nebojša Stefanović potvrdio je da je zapaljen automobil načelniku Kriminalističke policije u Nišu Dejanu Utviću, a to je napisao u odgovoru narodnom poslaniku Zoranu Živkoviću.

Time je potvrđeno da je Utvić takođe bio žrtva palitelja automobila u Nišu, zajedno sa zamenikom gradonačelnika Niša Milošem Banđurom, o čemu Policijska uprava Niš uporno ćuti.

Policijski službenici Policijske uprave u Nišu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom, preduzimaju sve neophodne mere i radnje u cilju identifikovanja lica koja su izazvala požar na vozilima načelnika Odeljenja kriminalističke policije u Nišu i zamenika gradonačelnika Niša - navodi se u odgovoru koje je dostavljen Živkoviću.

Živković je u Narodnoj skupštini 16. novembra zatražio objašnjenje o odustajanju Tužilaštva od istrage u vezi događaja u Jajincima, gde je pronađeno oružje koje je bilo navodna pretnja predsedniku Srbije, a zapitao je nadležno ministarstvo i o paljenju automobila u Nišu. Odgvor ministra policije Foto: FB profil Ivan Jovanović

Dokument koji je potpisao ministar policije Nebojša Stefanović, i koji potvrđuje da policija traži odgovornog za požar na automobilu načelnika kriminalističke policije, na svom Fejsbuk profilu objavio je potpredsednik Nove stranke u Nišu Ivan Jovanović.

Podsetimo, javnost je prvi put čula da je i policajcu goreo auto upravo na sednici Narodne skupštine od Zorana Živkovića, da bi Momir Stojanović, niški odobrnik i dugogodišnji bezbednjak, u emisiji “60 minuta” takođe rekao da je goreo auto načelnika Kriminalističke policije, ali i inspektorima Nebojši Petkoviću i Dejanu Dojčinoviću. Međutim, Petković je ove navode demantovao, kao i porodica aleksinačkog inspektora.

Podsetimo, samo dva dana po paljenju Banđurovog, goreo je i automobil novog direktora JKP “Tržnica” Gorana Đorđevića, a istog vikenda u plamenu je bio i auto jedne žene u Durlanu.

Poslednji slučaj paljenja automobila desio se u nedelju tokom noći na Trošarini. Međutim, iz Tužilaštva su rekli da “pasat” koji je tada bio u plamenu nije u vlasništvu osobe iz javnog života Niša.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je čak tražio policijsku zaštitu za svog zamenika, ali je iz policije novinarima takođe rečeno da "nemaju informacije" ni o tome da li će je Banđur dobiti.

Sam Banđur se u debati Južnih vesti složio sa Momirom Stojanovićem da je situacija u gradu veoma nebezbedna, a naročito su ugroženi oni koji se bave politikom. On je, kazao i da je moguće da je žrtva osvete zbog toga što je ukazivao na nezakonitosti prilikom izbora direktora niških javnih preduzeća, za šta je i sam bio kandidat. Momir Stojanović je tada rekao da je vlast povezana sa kriminalnim strukturama, ali da još više zabrinjava što policija ćuti o ovakvim događajima.

Da je u pitanju "politički rat do istrebljenja" upozoravala je niška opozicija, koja je zapitala i koliko su bezbedni "obični" građani.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • slavko

    23:04 // 7. 12. 2017.

    "Ima li pilota u avionu"...?

  • ANA

    18:07 // 6. 12. 2017.

    Sad se nešto preslišavam... Jel grad Niš beše poznat po Konstantinu ili po Neronu?

  • Comsheeya

    13:29 // 6. 12. 2017.

    Kakav ministar takva i služba...

    • Samo Vas gledam

      14:33 // 6. 12. 2017.

      Zapaljeni automobili nacelniku UKP-a i zameniku gradonacelnika u jednom od tri najveca grada u Srbiji?
      Alo bre, pa svi u vrhu MUP ostavke ili resavajte.
      Ovo je udarac mafije na drzavu!
      Hajde Vucicu, pokazi se sad kako se boris protiv kriminala...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: