Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:45, 2. 4. 2019.

| Hronika

Ministarka Mihajlović: Nije moj posao da gledam snimak udesa u Doljevcu

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
zorana mihajlović
Mihajlovićeva smatra da je država uradila sve što je i trebalo i da uradi; foto: Vanja Keser

Snimak sa naplatne rampe Doljevac od 31. januara kada se službena “škoda” u kojoj je bio direktor Koridora Srbije Zoran Babić zakucala u automobil ispred sebe, još nije dostavljen medijima, a kako je rekla, nije ga pogledala ni ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović. Ona smatra da to nije njen posao i da je država uradila sve što je i trebalo da uradi.

udes U javnosti se i dalje spekuliše da je za volanom "škode" zapravo bio sam Babić; foto: A. KastićViše od dva meseca su prošla od saobraćajne nesreće u kojoj je poginula 54-godišnja S. G. i nakon koje je iz javnosti nestao Babić. Snimak udesa sa naplatne rampe koji bi potvrdio ili prekinuo spekulacije da je sam Babić vozio službena kola, i dalje je nedostupan za javnost. Ministarka saobraćaja Mihajlović istakla je na TV Prva da ga ni ona nije videla.

Ne mislim da je to uopšte moj posao, da ja treba i to da radim. Dakle, činjenica je da se direktor sklonio. Činjenica je da je jedna žena izgubila život, da je došlo do svega do čega je došlo i mislim da je moralno, ali isto tako i krivično ono što je zadatak države da je država to i uradila - podvukla je Mihajlovićeva.

Podsetimo, Babićev vozač D. S. se sumnjiči kao odgovoran za nesreću, a nakon što je uhapšen Osnovni sud ga je pustio na slobodu dok traje istraga. Njemu se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Dan nakon nesreće Babić je najavio ostavku. Južne vesti su utvrdile da auto koji se "zakucao" u dva automobila na naplatnoj rampi i u kome je bio Babić nije vlasništvo Koridora. Reč je o "škodi superb" koju je bugarska firma Trace kupila Koridorima - što je bio uslov za posao na izgradnji Koridora 10.

Iako zvaničnih podataka još nema, na osnovu objavljenih snimaka, dostupnih informacija i tumačenja saobraćajnih veštaka, Južne vesti izračunale su da je Babićeva "škoda" poslednjih16 minuta pre nesreće išla najmanje 217 km/h.

Inače, institucije su uglavnom zatvorene po pitanju ovog slučaja, pa tako i u Policijskoj upravi Niš kriju službenu belešku koju je tog dana sačinio saobraćajac, a Osnovno javno tužilaštvo obećalo je da će obelodaniti snimke tek nakon što bude podignuta optužnica protiv Babićevog vozača.

Optužnice do danas nema, a Babić je, i pored podnete ostavke, i dalje direktor Koridora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ljubica

    08:10 // 4. 4. 2019.

    O ovoj ne treba vise ni pisati, dno dna.

  • Don Kihot

    09:01 // 3. 4. 2019.

    Ljudi, citam vase komentare i shvatam da nema vise palaca na dole kada kritikujete ministarku. Nema vise botova!
    Uraaaaaa

  • Petar

    08:56 // 3. 4. 2019.

    Ne bih rekao da je išta "njen posao".. Nikada nije preuzela odgovornost za bilo šta iz njenog resora...Prema tome, ta žena je (za mene) "počasna ministarka" - s'platom!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: