Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:40, 17. 10. 2020.

| Hronika

Ministarstvo: Napad "trećeg lica" na učenicu težak incident, postupak protiv učiteljice, zaštita devojčice

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
Policija dete foto ALEKSANDAR KOSTIC
Tužilaštvo će tek zahtevati proveru iprikupljanje obaveštenja o incidentu; Ilustracija; Foto: A. Kostić

Nakon što je suprug učiteljice u školi kod Surdulice pre nedelju dana u školi na času počupao učenicu 4. razreda, iz Ministarstva prosvete saopštavaju da je u toku disciplinski postupak protiv učiteljice i da su preduzete mere da se učenica zaštiti. U Tužilaštvu postupak još nije pokrenut, a kako je potvrđeno Južnim vestima, tek će "zahtevati proveru i prikupljanje obaveštenja".

Kako navode iz Ministarstva prosvete, oni su po prijavi prikupili sve podatke i preduzeli mere u skladu sa zakonom, a prema slučaju se odnose, objašnjavaju, kao prema teškom incidentu.

Nakon prikupljenih informacija, nasilje je prijavljeno policiji i nadležnom Centru za socijalni rad. Zaposlenom koji je prekršio mere bezbednosti i dozvolio ulazak trećeg lica na čas, koje je potom izvršilo nasilje, izrečene su zakonske mere i u toku je disciplinski postupak - saopštavaju iz Ministarstva.

Dodaju da je Tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja preduzeo potrebne mere zaštite učenice i da će u narednom periodu pratiti primenu svih izrečenih mera zaštite u školi.

Međutim, u saopštenju Ministarstva nije precizirano koje mere su izrečene.

Iako je od incidenta prošlo nedelju dana, iz Tužilaštva je potvrđeno Južnim vestima da je policijski izveštaj dostavljen tek juče.

Obaveštavamo Vas da je u vezi navedenog događaja izveštaj policije sa prilozima dostavljen Tužilaštvu 15. oktobra 2020. godine i da ce od strane tužilaštva biti stavljen zahtev za proveru i prikupljanje obaveštenja - navode iz Tužilaštva.

Podsetimo, direktorka Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” u Masurici kod Surdulice prijavila je prošlog petka policiji da je suprug jedne učiteljice ušao u školu i počupao za kosu učenicu 4. razreda, koja je pohađala nastavu po specijalnom programu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • saša

    05:11 // 6. 11. 2021.

    Besramniče. Za tebe ni jura nije.

  • Analogna nihilizacija

    15:12 // 17. 10. 2020.

    Zasto je uciteljica odgovorna? Ko je pustio tog coveka u skolu? Gde je dezurno osoblje? Sta je mislio direktor u vezi bezbednost ucenika? Prosvetni radnici su toliko jadni, zastraseni i zaslepljeni da im je ovo "prosvetni" cista ironija! Koga ce oni da prosvete kada su zgazeni i ponizeni skroz

    • unikum

      09:16 // 18. 10. 2020.

      Neka idu ucitelji za tu platu i radno vreme u Juru

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: