Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:35, 31. 3. 2014.

| Hronika

Mito za porođaj - Samsung galaxy S3

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Samsung kao mito
"Poštovanje" za obavljeni posao; Foto: Houang Stephane/Flickr

Ginekolog niškog kliničkog centra nepravosnažno je osuđen na godinu i po dana zatvora i kaznu od 300.000 dinara nakon što je priznao da je od muža žene koju je trebalo da porodi tražio da ga "ispoštuje".

Kako se navodi u presudi u koju su novinari Južnih vesti imali uvid, Bratislav Bata Todorović je budućem ocu dao papir sa ispisanim podacima o vrsti telefona - „Samsung Galaxy S III mini“ bele boje - pa, čak zapisao i u kojoj prodavnici u Podzemnom prolazu bi trebalo da kupi telefon.

- Predočio je oštećenom mogućnost da u nedostatku novca u gotovom, kupovinu telefona obavi na odloženo plaćanje - piše u presudi.

Kako se navodi u sudskom dokumentu, Todorović je nakon što je obavio porođaj 17. novembra prošle godine, pozvao telefonom muža porodilje, uveo ga da vidi dete i suprugu, a zatim zahtevao da vidi i preuzme poklon.

- Oštećeni D.S. mu je ispred ulaznih vrata Ginekološko-akušerskog odeljenja predao kesu sa mobilnim telefonom, koji je pronađen pri pretresu policijskih službenika u ordinaciji u kojoj je radio okrivljeni i oduzet - piše u presudi.


Priznao krivicu, ali tvrdi da nije kriv

Bratislav Todorović je pred sudom "priznao izvršenje krivičnog dela i krivicu u celosti", što je sud uzeo kao olakšavajuću okolnost. Pritom, Todorović je naveo i da se "kaje zbog svega" i da je "posramljen".

Međutim, u svojoj izjavi pred sudom je negirao gotovo sve što mu se stavlja na teret.

On je priznao da je ocu novorođenčeta predao papirić sa podacima o telefonu, ali je tvrdio da je to "uradio na zahtev oštećenog", jer mu je on "više puta rekao da hoće da mu se oduži".

Pored toga, Todorović je izjavio da je na dan porođaja njega pozvao otac deteta i pozvao ga da siđe u hol, gde mu je predao neku kesu, a da on nije ni znao šta se u njoj nalazi, "misleći da je možda flaša pića".

Advokat osuđenog ginekologa je uložio žalbu na ovu presudu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gaga

    12:24 // 30. 10. 2014.

    Zao mi je sto je sebe ovako srozao! Mnogim parovima je pomogao da dobiju svoje potomstvo. Podsetimo se da je ovaj doktor u timu za vantelesnu oplodnju.

  • Dragana Cvetkovic Nesic

    15:02 // 22. 10. 2014.

    Hm,mesec dana provela na patologiji i on je jedini lekar koji se uzeo moju istoriju bolesti pazljivo je pogledao,jedini koji je normalno razgovarao sa pacijentima,jedini koga je moglo nesto pitati...

    • predrag

      15:13 // 22. 10. 2014.

      Nije problem u strucnosti niti paznji. Problem je da razumemo 100g kafe je mito i kao takav ne sme da se primi plus kad jos trazis nesto to je iznuda. Za iznudu se ide u zatvor.

  • dragan ristic

    20:40 // 8. 4. 2014.

    Na dozivotnu robiju,tako treba sa tom bagrom

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: