Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:55, 24. 12. 2020.

| Hronika

Muškarac iz Lalinca kod Svrljiga ubijen, pokazala obdukcija

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
lalilnac
Ubijeni je nedavno prodao kuću u Svrljigu i živeo sam u selu Lalinac; foto: A. K.

Da je 75-godišnji muškarac B. K. čije je telo pronađeno u utorak u svrljiškom selu Lalinac ubijen, potvrđeno je obdukcijom, rečeno je Južnim vestima u MUP-u. Lalinac Svrljig KOSTA Meštani kažu da je policija u selu od kada je telo pronađeno; foto: A. K.

Policijske i ekipe forenzike ponovo su na terenu i, kako saznajemo, u toku je noćni rad pod UV lampama, kao i opsežna istraga, potvrđuju i meštani ovog sela udaljenog desetak kilometara od Svrljiga.

Podsetimo, iako je bilo sumnje da je reč o samoubistvu, na šta su, kako saznajemo, policiju navela pre svega iznutra zaključana vrata od kuće 75-godišnjaka i nož koji je imao u ruci, obdukcija je ipak pokazala da je reč o nasilnoj smrti.


Ko ubija stare ljude u svrljiškim selima?

Nakon potvrde da je u Lalincu počinjeno ubistvo, ponovo je otvoreno pitanje među meštanima svrljiških sela - ko ubija situirane samce podno svrljiških planina.

Ubijenom B. K, potvrđuju meštani Lalinca, žena je preminula prošle godine, a nedavno je prodao kuću u Svrljigu. U utorak je pronađen ubijen u svojoj seoskoj kući. pOLICIJA GALIBABINAC kosta

Takođe dobro situirani 59-godišnji M. S. ubijen je 9. novembra 2016. u svrljiškom selu Galibabinac. Pronađen je sa vezanim rukama i povezom na ustima, a kuća je bila pretumbana. Ubice do danas nisu pronađene i procesuirane.

Par meseci kasnije, marta 2017. godine u selu Merdželat pronađeno je telo 93-godišnjeg muškarca koji je takođe živeo sam. U kući je zatečena premetačina, što je ukazivalo da je ubijen prilikom pokušaja pljačke, a par dana nakon što je pronađeno telo, tužilaštvo je izdalo nalog policiji da se uviđaj nastavi u širem području mesta događaja. Počinioci, potvrđuje i porodica, kao i u prethodnom slučaju, do danas nisu pronađeni.

Iako su sva tri ubistva počinjena na sličan način, malo je verovatno da su povezana. Ipak, otvorena je sumnja da se u sva tri slučaja radi o istom motivu - ubistva tokom pljačke sa do danas nepoznatim počinicima.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Maja

    11:38 // 25. 12. 2020.

    Pa ko ubija, neko ko zna da su sami...otuda iz kraja. Ko moze znati da su ti ljudi sami???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: