Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:46, 9. 8. 2021.

Muškarac izvučen iz čairskog bazena sa plućima punim vode, u UKC-u priključen na respirator

bazen čair Pacijent životno ugrožen; Foto: Vanja Keser

Muškarac čiji identitet i starost za sada nisu poznati primljen je danas u niški Univerzitetski klinički centar nakon što je oko 13 sati spašen od utapanja na otvorenom bazenu na "Čairu".

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Sale

    21:13 // 9. 8. 2021.

    Trebalo bi da redari na bazenu imaju alko test i da se zabrani prodaja alkohola da ne ulaze svakakve vucibatine ako ima reda u ovom gradu.

  • S z

    21:18 // 9. 8. 2021.

    Spasioc ga je izvukao iz vode ali očigledno da on ali i ostali spasioci nisu znali da mu ukažu ispravno prvu pomoć već su mu naneli povrede. Utvrditi obučenost istih u pružanju prve pomoći jer nije dovoljno samo nekoga izvući iz vode već mu i pomoći do dolaska hitne pomoći. Ukoliko se utvrdi nestručnost i zapošljavanje po babine linije sve otpustiti i ispokažnjavati počev od direktora.

    • mint

      23:31 // 9. 8. 2021.

      pri spoljašnjoj masaži srca je neizbežno slomiti unesrećenom par rebara, to će ti reći svako ko je ikada reanimirao nekog. grudna kost mora da ulegne minimum 2cm. jer, bolje je da ostane živ sa par slomljenih rebara, nego mrtav.

  • FoxMulder

    21:28 // 9. 8. 2021.

    Spasilacke sluzbe na Cairu su katastrofa.

    • slavko

      23:18 // 9. 8. 2021.

      Takvi spasioci su na svim bazenima u Srbiji.SNS banda se dosetila i primorala sve bazene da placaju spasioce iz njihovih redova,zato to i nisu spasioci,od obuke imaju samo tapsanje na Vucicevim mitinzima a pitanje je i da li umeju da plivaju.Ne bi se kladio.SC> Cair nema veze sa ovim,poznajem neke momke i to su stvarno spasioci ali je direktiva takva kakva je.SNS je najvece zlo za Srbiju.

  • Nevena

    22:15 // 9. 8. 2021.

    Pa kakvi rade ove godine ko spasioci… decurlija.. nije ni cudo sto ima povrede.. covek nije mrdao danas… samo da duvaju u pistaljku znaju…

    • Zlaja

      07:06 // 10. 8. 2021.

      Nisu ga uopste izvukli sapasioci.. Cista laz

  • Rade

    22:41 // 9. 8. 2021.

    Kažu,dok ne slomiš rebra nije dobra reanimacija

  • Бобан60

    00:21 // 10. 8. 2021.

    РЕ: Slavko, Nevena...спасиоци на води, обучени су за извлачење утопљеника у најкраћем могућем року од уоченог...самостално или уз помоћ осталих спасилаца или купача извлаче утопљеника из воде...постављају у кома положај и врше утврђивање пулса...обвезно позивају Хитну помоћ, и врше реанимацију до доласка здравствених радника...немају они везе са партијским запошљавањима...мој син је спасилац-јунио

  • Sale

    03:21 // 10. 8. 2021.

    Svi odmah skacemo po spasiocima (koji mozda i jesu krivi za povrede...videcemo) ali veoma je moguce da je na ovog decka neko slucajno skocio i tako ga povredio, onesvestio i coveku se napunila pluca vodom. To de desilo mojoj komsinici i na zalost preminula je. Ljudi se zanesu na kupalistima i ne gledaju i na zalost tragedije se dese. Daj Boze samo da se decko izvuce.

    • Razbibriga

      09:33 // 10. 8. 2021.

      Mislim, da je moralo do ovakve nezgode da dodje !
      Ogromna guzva i placa se danak, sto Nis ima samo jedan bazen, a treci je grad u Srbiji! Niko ne kontrolise ispunjenost kapaciteta, u cilju zarade, pustaj sve koji dodju .
      Zelim momku da prezivi !

    • Ja

      13:46 // 10. 8. 2021.

      @Razbibriga Niš ima bar 10 bazena, to što većina vas samo za Čair zna je i glavni uzrok tolike gužve.

    • niszvezda

      17:22 // 10. 8. 2021.

      Vrežinski, medoševački, "k-p-domski", NAIS...sve gradski bazeni koji godinama ne rade i koji su sasvim zapušteni... O kojih 10ak pišeš?!?!

    • Nenad ilic

      17:27 // 10. 8. 2021.

      Svaka nestrucna reanimacija moze dovesti do preloma grudne kosti i rebara... pa sad razmislite sta se odvijalo pre nego dodjr hitna... svuda rade nedovoljno obucena lica u nasoj zemlji

  • krsta

    08:50 // 10. 8. 2021.

    Spasioci uglavnom redjaju peskire na lezaljke za partijske drugove pre otvaranja bazena.

    • Sale

      16:45 // 10. 8. 2021.

      Bas ste dosadni vise sa politikom!Pre ovih bili su oni pa ce posle biti neki drugi i vi cete uvek da kukate i krivite nekog drugog samo da ne snosite licnu odgovornost!Dajte bre vise dosta!Preuzmite licnu odgovornost!Zbog takvih je Nis gde jeste. Sve biste za dzabe, samo daj, daj a da vi nista ne pruzite gradu.Jug Srbije je najgori po negativnosti i neradnicima kojima je vecito neko nesto duzan!!!

  • Suza

    18:53 // 10. 8. 2021.

    Šta ako je sa povredama došao na bazen a neki su ga pretukli.Policija kad se oporavi to treba da istraži

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: