Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:31, 17. 7. 2020.

| Hronika

Na Gradini pronađeni evri u cipelama, norveške krune u stranici automobila

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
cipele evri
Evri sakriveni u cipelama; foto: Uprava carina

Neprijavljene devize u 2 odvojena slučaja carinici su otkrili na Graničnom prelazu Gradina, dok su u jednom slučaju neprijavljeni evri bili pronađeni u cipelama, u drugom su carinici pronašli norveške krune u bočnoj stranici automobila.

Kod dvojice muškaraca koji su carinicima rekli da sa sobom nose samo lični prtljag i tačno 10.000 evra, pronađen je i neprijavljeni novac.

Ispostavilo se da 55-godišnji vozač u torbici sa ličnim dokumentima ima upravo toliko novca koliko su i prijavili, ali su carinici na zadnjem sedištu pronašli još 18.000 evra skrivenih u cipelama koje su bile zapakovane u kutiji, pa u kesi - kažu u Upravi carina.

Sličan prekršaj dogodio se i u drugom slučaju kada je u pokušaju krijumčarenja novca uhvaćen 40-godišnji muškarac koji je norveške krune sakrio u automobilu. krune Zaplenjeno 81.000 norveških kruna; foto: Uprava carina

Carinici su tokom pregleda u bočnoj stranici iza vozačevog sedišta pronašli 182.000 norveških kruna za koje putnik nije posedovao potvrdu o unosu stranog efektivnog novca u Republiku Srbiju - saopštavaju iz Uprave.

Putniku je vraćena protivvrednost od 10.000 evra, što je dozvoljeni iznos koji se može prenositi preko granice bez prijavljivanja, dok je 81.000 norveških kruna privremeno zadržana do okončanja prekršajnog postupka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: