Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:45, 22. 6. 2018.

| Hronika

Na Gradini zaplenjeni kokain i novac, u Preševu rezani duvan

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Zaplenjeni novac i kokain
Zaplenjeni novac i kokain; foto: Uprava carina

Manja količina kokaina ali i 12.000 neprijavljenih evra zaplenjeni su, kako navode u Upravi carina, 21. juna na Graničnom prelazu Gradina. Istog dana, u vozu na ulazu u železničku stanicu Preševo otkriven je rezani duvan.

Kokain i novac pronađeni su detaljnom proverom automobila “BMW” nemačkih registracija, kada je u suvozačevoj paklici cigareta pronađena manja količina kokaina, zbog čega je putnik poveden na pretres.

Na putu od automobila do carinske prostorije, on je, u nadi da carinici neće primetiti, izvadio iz donjeg veša svežanj novčanica i pokušao da ih stavi u torbicu koja je već bila pregledana. Carinicima, međutim, to nije promaklo, pa su posle ličnog pretresa prebrojali novac i i ustanovili da se radi o sumi od 28.650 evra - navode u Upravi carina.

Kako je i u vozačevoj torbici pronađeno 3.350 evra, a putnici su naveli da je pronađeni novac zajednički, kako su objasnili u Upravi, svakom ponaosob je vraćen iznos od 10.000 evra, a ostatak od 12.000 je privremeno zadržan. oduzeti-duvan-na-ZS-Presevo Oduzeti rezani duvan; foto: Uprava carina

Istoga dana, malo posle ponoći, na ulaznoj strani želeničke stanice u Preševu, zaplenjeno je 20 kilograma rezanog duvana.

Prekršaj je otkriven kada su carinici radi kontrole ušli u voz koji je saobraćao od Soluna do Beograda i u 3 prazna kupea prvog vagona otkrili krijumčarenu robu - dodaju u Upravi.

Reč je 20 kartonskih kutija i 4 kese rezanog duvana, ukupne težine oko 24 kilograma, sakrivenih ispod sedišta. Kako niko od putnika nije prijavio da je duvan njegov, zaplenjena roba predata je carinskoj ispostavi u Preševu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: