Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:15, 8. 5. 2018.

| Hronika

Na Gradini zaplenjen novac, hormoni rasta i punjači za telefon

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
zaplenjeni-evra-na-Gradini
Novac otkriven detaljnim pregledom; foto: Uprava carina

Veća količina novca, 60 injekcija hormona rasta i preko 30 punjača za telefon, zaplenjeni su prethodnih dana u odvojenim akcijama na Graničnom prelazu Gradina.

Neprijavljene devize otkrivene su 4. maja prilikom detaljne provere 2 vozila i tom prilikom je oduzeto 72.000 evra. U prvom slučaju na uobičajeno pitanje carinika o prijavljivanju robe i novca, svi su rekli da kod sebe imaju između 6.000 i 8.000 evra, odnosno iznos koji nisu dužni da prijave na granici.

Putnici su zaista imali po 7.000 evra, međutim detaljnom proverom pronađeno je još 63.000 evra. Putnicima je vraćeno po 10.000 evra, a ostatak je zadržan do okončanja prekršajnog postupka - navode u Upravi carina.

Vrlo sličan slučaj dogodio se istog dana, a tom prilikom je zaplenjeno 15.000 evra.

60-kutija-sa-hormonom-rasta-Gradina Hormoni; foto: Uprava carinaCarinici su 5. maja, takođe, na prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja preko 30 punjača za telefone koje, dvojica putnika nisu prijavili.

Istog dana na graničnom prelazu sprečeno je i krijumčarenje 60 injekcija hormona rasta čija je vrednost gotovo 2 miliona dinara.

U autobusu turskih registracija, na dnu vozačevog frižidera pronađeno je 20 kutija sa injekcijama hormona rasta a u vozačevim ličnim stvarima pronađeno je još 40 kutija - saopštili su iz Carine.

Iz Uprave carina apeluju da se svaki iznos veći od 10.000 evra mora prijaviti na granici, i da neprijavljanjem putnici svesno rizikuju da ostanu bez novca ukoliko on tokom kontrole bude pronađen.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: