Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:56, 21. 4. 2017.

| Hronika

Na Gradini zaplenjen tovar oružja i zlato vredno 2 miliona

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Pištolji
Pokušao da prokrijumčari oružje; Foto: Uprava carine

Na ulazu u zemlju na granici sa Bugarskom, carinici su, kako je saopšteno, pronašli veliku količinu oružja i municije u kamionu novopazarskih tablica kojim je upravljao 27-godišnjak iz Kruševca.

On je, dodaju, prevozio konditorske proizvode iz Turske ka Crnoj Gori, a osim te robe nije prijavio ništa drugo službenicima za carinjenje. Kamion su, ipak, poslali na kontrolu mobilnim skenerom, kada su, dodaju, uočene stvari u zadnjem delu prikolice. Oružje Foto: Uprava carine

Kasnije je otkriveno oružje koje je vozač pokušao da prokrijumčari i u kabini kamiona.

Ukupno je, navode, pronađeno 80 cevi za vazdušne puške ''Grizli 83-2'' kalibra 5,5 mm i ''Grizli striker'' kalibra 4,5 mm, 80 kundaka za pušku, 10 gasnih pištolja ''Zoraki'' kalibra 9 mm, 4.000 komada municije za gasni pištolj, kao i 70 optičkih nišana.

Vršeći svoju bezbednosnu ulogu, carinici su otkrivanjem noćašnjeg pokušaja krijumčarenja oružja presekli još jedan lanac krijumčarenja i ukazali na postojanje organizovanih grupa koje se, kako se sumnja, bave prepravljanjem gasnog i vazdušnog oružja u konvencionalno, pa će ovaj slučaj biti predmet dalje istrage specijalizovanih bezbednosnih službi – navode iz Uprave carine.


Pronašli i neprijavljeno zlato na granici

Zlato Foto: Uprava carineNa Gradini su carininici zaplenili i oko 650 grama zlata, koje se nalazilo u „mercedesu“ nemačkih tablica. Njime je, navode, iz Turske ka Nemačkoj putovalo petoro ljudi, koji takođe nisu prijavili ništa za kontolu.

Međutim, carinik je tokom pregleda automobila, između prednjih i zadnjih sedišta, u jednoj od torbi pronašao 12 zlatnih narukvica i četiri ogrlice, ukupne težine oko 650 grama – navode u Carini.

Zlato čija je vrednost procenjena na oko 2 miliona dinara, dodaju, zadržano je do okončanja prekršajnog postupka pokrenutog protiv jedne putnice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: