Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:43, 28. 1. 2019.

| Hronika

Na Gradini zaplenjen zlatni nakit vredan preko 4 miliona dinara

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Vrednost zlata preko 4 miliona
Vrednost zlata preko 4 miliona; foto: Uprava carina

Zlatne minđuše, ogrlice, narukvice, lančići i prstenje ukupne vrednosti veće od 4 miliona dinara zaplenjeno je na graničnom prelazu Gradina. Putnici koji su hteli da prokrijumčare nakit rekli da je svadbeni poklon.

Više od kilograma zlatnog nakita pronađeno je kod četvoro putnika koji su se iz Bugarske uputili ka Nemačkoj, a na standardno pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, svi su odgovorili odrično, ali je detaljnim pregledom utvrđeno da su lagali.

Carinici su u džepovima vozačeve jakne i u džemperu dve putnice otkrili 3 zamotuljka sa zlatnim nakitom, kod svakoga po jedan, dok je još jedna putnica neprijavljeni sadržaj sakrila u grudnjak - saopštavaju iz Uprave carina.

Ali to nije bilo sve što su carinici pronašli, u tajnom tovaru su pronađena još 2 zamotuljka u kojima je bio nakit. Nosili zlato kao svadbeni poklon Nosili zlato kao svadbeni poklon; foto: Uprava carina

U konačnom bilansu utvrđeno je da je kod vozača pronađeno 700 grama zlata, i to 18 prstenova, isto toliko ogrlica, 14 narukvica i 5 pari zlatnih minđuša ukupne vrednosti oko 2,5 miliona dinara.

Takođe, kod 50-godišnje putnice pronađeno je skoro 250 grama zlatnog prstenja, narukvica, lančića i minđuša vrednosti veće od 850.000 dinara, dok je kod druge, otkrivena ista količina nakita vrednosti gotovo 900.000 dinara - navode u Upravi carina.

Još 11 zlatnih narukvica vrednosti oko 200.000 dinara pronađeno u grudnjaku 42-godišnje putnice.

U svoju odbranu svo četvoro je reklo da su se uputili u Nemačku na svadbu, te da je nakit poklon kojim će darovati mladence.

Inače, ovo nije najveća zaplena zlatnog nakita na Gradini do sada, avgusta prošle godine zaplenjeno je zlato vredno više od 5 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: