Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:43, 10. 7. 2020.

| Hronika

Na Gradini zaplenjeno 40.000 evra

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
pare
U 2 odvojena slučaja 40.000 evra; foto: Uprava carina

Neprijavljeni evri, flaše žestokih pića i televizori, kako objašnjavaju u Upravi carina, u 2 odvojena slučaja, carinici su zaplenili na Graničnom prelazu Gradina.

Ukupno je zadržano 40.000 evra, od čega je u prvom slučaju zaplenjeno neprijavljenih 32.000 koje je četvoročlana porodica nosila sa sobom na putu ka Francuskoj.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, odgovorili su da sa sobom nose samo lične stvari i da svi zajedno imaju oko 12.000 evra. Ispostavilo se da nisu govorili istinu, jer je vrlo vrzo ustanovljeno da zapravo imaju 72.000 evra - kažu u Upravi.

Tokom detaljne kontrole je najpre u torbici 33-godišnjeg vozača pronađeno 7.000 evra, kod njegovog oca je pronađeno 50.000, a kod majke još 15.000 evra. alkohol Zaplenjena i alkoholna pića i televizori; foto: Uprava carina

Tu međutiim nije bio kraj zapleni, jer se daljom kontrolom ispostavilo da su, osim deviza, propustili da prijave i 2 nova televizora, kao i 20 flaša viskija, francuskog konjaka, votke i martinija.

Kako saopštavaju iz Uprave, do okončanja postupka zadržano je 32.000 evra, kao i neprijavljeni televizori i piće.

U drugom slučaju zaplenjeno je nešto više od 8.000 evra, kada je u džepovima bermuda koje je nosio na sebi 55-godišnji muškarac pronađeno više od 19.000 evra, od čega je uz potvrdu o deviznom prekršaju zadržana gotovo polovina novca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: