Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:59, 16. 8. 2023.

| Hronika

Na Gradini zaplenjeno više od 750 kutija čaja za mršavljenje

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
gradina čaj 3
Zaplenjen čaj; foto: Uprava carina

Više od 750 kutija čaja za mršavljenje i 50 bočica sirupa za dobijanje kilograma oduzeto je na Graničnom prelazu Gradina u periodu od 11. do 15. avgusta, saopštavaju iz Uprave carina i poručuju da je krijumčarenje takvih preparata sve popularnije.

Poslednji takav slučaj zabeležen je 15. avgusta, kada su preparati pronađeni u autobusu koji saobraća redovnom linijom Turska - BiH.

gradina čaj foto: Uprava carinaKako navode iz Uprave carina, svih 30 putnika i 3 vozača rekli su da imaju samo lične stvari, ali je detaljnim pregledom otkriveno da su ispod sedišta, u prtljažniku i u toaletu autobusa skrivene tri velike kese sa čajevima za mršavljenje i sirupima za dobijanje kilograma.

Tu je bilo 50 kutija čaja za mršavljenje Trex tea i 50 bočica sirupa za dobijanje na težini Sipraktin, vrednih više od 150.000 dinara, za koje se kao vlasnik prijavio jedan od vozača.

Leto je doba godine kada mnogi požele da promene nešto u svom izgledu, što može da se vidi i po carinskim prekršajima - navode iz Uprave carina.

Dan ranije, na Gradini je otkriveno i da je kamion koji se iz Turske zaputio ka unutrašnjosti Srbije, pored prijavljene, prevozio i preko 1 tone neprijavljene robe.

Iz Uprave carina kažu da je u tovaru, među farmerkama, duksevima, trenerkama, majicama i dresovima za koje se sumnja da su kopije poznatih robnih marki - pronađeno i 500 kutija turskog čaja za mršavljenje.

gradina čaj 2 foto: Uprava carinaNiz pokušaja krijumčarenja čaja za mršavljenje počeo je, dodaju, 11. avgusta, kada je neprijavljeni čaj otkriven u prtljažniku autobusa koji se vraćao iz Turske.

Tada su carinici u prtljagu i kesama 58-godišnje putnice otkrili 202 kutije čaja koje ona nije prijavila, iako je to obaveza kako putnika koji u zemlji ostaju, tako i onih koji kroz nju samo prolaze - navode iz Uprave carina.

Napominju da deo ličnog prtljaga svakog putnika može biti samo roba u količinama za ličnu upotrebu, a nikako ona koja je namenjena daljoj prodaji, kao i da krijumčarenje i korišćenje neispitanih preparata može predstavljati rizik po zdravlje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: