Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:59, 16. 3. 2021.

| Hronika

Na Gradini zaplenjeno zlato milionske vrednosti, vozač rekao da je slučajno zalutalo u džepu

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
Gradina - zlatnici
Zlatnici proizvedeni od zlata iskopanog u nalazištima Južne Afrike; foto: Uprava carina

Po dve zlatne pločice i po dva dukata vredosti više od milion dinara pronašli su carinici na Graničnom prelazu Gradina, u džepu sakoa vozača automobila koji je zaustavljen na izlazu iz zemlje. Neobično je, navode iz Uprave carina, to što je reč o “južnoafričkim Krugerandima” koji se proizvode od zlata iskopanog u nalazištima Južne Afrike, od kojih je jedan iskovan 1975. godine, a drugi 2019.

Kako saopštavaju iz Uprave carina, u džipu nemačkih tablica putovali su ka Turskoj 49-godišnji vozač i njegov saputnik, koji su carinicima rekli da nose samo lični prtljag i gotovinu, međutim u džepu sakoa vozača pronašli su najfinije zlato težine oko 200 grama.

Putnik je carinicima rekao da mu je poznato da zlato mora prijaviti na granici, a da su se pločice i dukati zapravo slučajno našli u džepu njegovog sakoa. Tu ih je navodno “zaturila” njegova ćerka koja se sa njima igrala, a on je pre puta propustio da ih izvadi i ostavi kod kuće - saopšteno je iz Uprave carina.

O sudbini zlata će, dodaju, odlučivati prekršajni sud u hitnom postupku.

Iako ih do sada carinici nisu otkrivali, navode da je reč o jednom od najrasprostranjenijih zlatnika na svetu koji se proizvode od zlata iskopanog u bogatim nalazištima Južne Afrike.

Na prednjoj strani je lik predsednika te države iz 19. veka Pola Krugeranda, a na poleđini zlatnika južnoafrički nacionalni simbol antilopa “springbok”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: