Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:57, 5. 1. 2024.

| Hronika

Na Preševu i Gradini carinici zaplenili zlato i dragocenosti čija je vrednost preko 66.000 evra

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
nakit
Vredan nakit otkrili carinici na prelazu Preševo; Foto: Uprava carine

Tri nova ručna sata marke “Rolex”, “DKNY” i “Swarowski”, veću količinu upakovanog skupocenog nakita, kao i sedam zlatnih pločica otkrili su carinici od početka godine na graničnim prelazima Preševo i Gradina. Ukupna vrednost zaplenjene robe procenjena je na preko 66.000 evra.

Prvi slučaj je otkriven 3. januara na graničnom prelazu Preševo, kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen automobil, kojim je upravljao 27-godišnji strani državljanin. zlatne pločice Na Gradini otkrivene zlatne pločice; Foto: Uprava Carine

Na pitanje da li imaju nešto da prijave vozač i njegova saputnica su odgovorili odrično, rekavši da sa sobom nose samo lični prtljag. Već na početku pregleda, na dnu torbe koja se nalazila iza suvozačkog sedišta, pronađena su tri nova ručna sata poznate marke, ali i veća količina originalno upakovanog “Swarovski” nakita, kompleta, ogrlica, narukvica, prstenja i minđuša. Potom je i u torbi koja se nalazila na podu ispred suvozačkog sedišta pronađena plišana kutija uvijena u aluminijumsku foliju puna različitog zlatnog nakita. Ukupna vrednost gotovo 600 grama masivnog zlatnog nakita, firmiranih satova i nakita procenjena je na više od 53.000 evra - kažu u Upravi carine.

Narednog dana je na graničnom prelazu Gradina zaplenjeno sedam zlatnih pločica čija je vrednost procenjena na preko 13.000 evra, a otkriveno je u rancu jednog putnika tokom detaljne ulazne kontrole autobusa, koji je saobraćao na relaciji Bugarska-Nemačka. sat Otkrivena i tri skupocena sata; Foto: Uprava carine

Carinarnici podsećaju da prilikom prelaska granice putnici treba da prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom, kako bi izbegli neprijatnosti i rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bidza

    11:08 // 6. 1. 2024.

    Sta je tu zlocin ,ako nije ukradeno?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: