Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:13, 23. 12. 2017.

| Hronika

Na jugu Srbije hapšenja zbog droge i oružja, i dalje bez informacija o paljenju automobila

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
lisice
U celoj Srbiji uhapšene 132 osobe zbog droge i oružja; foto: JV arhiva/ A. Kostić

Dok su brojna paljenja automobila u Nišu i dalje pod velom tajne, policija u Nišu oglašava se povodom hapšenja dilera droge. Zbog narkotika i oružja, u policijskoj akciji koja je sprovedena poslednjih nekoliko dana, bilo je hapšenja i u Lebanu, Pirotu, Vranju i Prokuplju.

Drogu je policija pronašla kada je pretresla stan osumnjičenog 37-godišnjaka u Nišu, te se sumnja da je dilovao marihuanu. Kako su saopštili iz Ministarstva unutrašnjih poslova, uhapšen je M. A. kome je određen pritvor do 30 dana.

Osumnjičeni će, dodaju, uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Podsetimo, Južne vesti su pisale i o poslednjem slučaju paljenja automobila policijskom službeniku koji je angažovan u Aleksincu, o čemu se policija nikada zvanično nije oglasila. Da "nemaju informacije" iz niške Policijske uprave kazali su i o paljenju automobila načelnika Kriminalističke policije Dejana Utvića, zamenika načelnika niške Policijske uprave, ali i o tome što je goreo auto zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura, direktora Tržnice, kao i dva slučaja koja su se dogodila u Durlanu i kod Trošarinske pijace.


Prokupačka policija hapsila zbog oružja i municije

U Prokuplju su, zbog posedovanja oružja, uhapšeni 60-godišnjak i četiri godine stariji muškarac, a osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Osnovnom tužilaštvu u Kuršumliji.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju uhapsili su R. M. (1957) i M. V. (1953), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Prilikom pretresa kuće osumnjičenog R. M. pronašla karabin, 18 komada štapina-dinamita, 14 metara sporogorećeg štapina i 147 komada metaka – navode iz MUP-a.

Krivične prijave u Prokuplju su podnete i protiv dvojice muškaraca kod kojih je policija pronašla po oko 50 komada municije, a kod jednog od njih nađen je i gasni pištolj.


U Vranju uhapšena trojica

Dvojica Vranjanaca uhapšena su, navode iz MUP-a, zbog sumnje da su prodavali drogu. Zbog toga je priveden 28-godišnji A. M. u čijem stanu je pronađeno više od 6 kg marihuane, dok je kod 38-godišnjeg A. Ž. pronađeno 87 grama ove droge.

U Vranju je uhapšen i 46-godišnji S. B. zbog sumnje da je počinio krivično delo "nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija".

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla dva pištolja, dve puške, vazdušni pištolj i tri metka za pištolj kalibra osam milimetara – navode iz Ministarstva.


Hapšenja i u Pirotu i Lebanu

Lovačku i vazdušnu pušku, leskovačka policija je pronašla u stanu 43-godišnjeg D. S.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eskplozivnih materija, osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Lebanu - saopštavaju iz MUP-a.

Zbog sumnje da je dilovao drogu, u Pirotu je uhapšen 58-godišnji J. V, koji je, uz krivičnu prijavu, priveden Višem javnom tužilaštvu.

Pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenog, policija je pronašla oko 32 grama heroina, manju količinu marihuane, kilogram mešavine kofeina i paracetamola, dve vagice za precizno merenje, 32.860 dinara, dva mobilna telefona i dve lične karte - navode iz policije.

Hapšenja na jugu Srbije, kako navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova, obavljena su u okviru akcije u kojoj su na teritoriji cele zemlje uhapšene 132 osobe.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vukota

    10:38 // 24. 12. 2017.

    Strani preduzetnici na susretu sa nasim preduzetnicima iz Nisa kad je prisustvovao i predsednik Vucic izjavili su dala zele da uloze u bilje, jer je to najunosniji posao.

    • Naissus

      11:35 // 25. 12. 2017.

      I Đinđić je svojevremeno predlagao da se rudnici pozatvaraju a da se ta mesta pretvore u plantaže kikirikija. Mada, iskreno ne verujem da bi baš kikiriki gajio ali ajde ...

      "Bilje" trenutno jeste najunosniji posao, jedino što je PROTIVZAKONITO mada ništa nije nemoguće kada "držiš ključeve kosmosa u svojim rukama". Samo nekolicina razume pozadinu svega, ostali se i dalje pitaju šta je po sredi

  • zahav

    07:09 // 24. 12. 2017.

    izgleda da se kod nas dilije samo trava. ostale droge nisu u upotrebi ili su dileri “od ranije poznati policiji”, pa ne ide da hapse poznanike.

    • truth

      20:05 // 24. 12. 2017.

      Kad se vratis unazad par godina videces da gresis. Veliki broj zvucnih dilera u Nisu je uhapsen, i to onih "namrstenih"! Marihuana je najpristupacnija, i ocigledno je da donosi veliki profit.. Prethodnih godina u Nisu nisu hapsene kriminalne grupe, a u zadnjih par meseci uhapseno je vise " bogatih " biznismena..Hapsite i sklanjajte dilere sa ulice, zastitite decu

  • Up & down

    23:26 // 23. 12. 2017.

    Svakog drugog dana padaju dileri, krajnje je vreme da se hapse i drugi kriminalci...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: