Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:25, 6. 12. 2017.

| Hronika

Na jugu Srbije hapšenja zbog razbojništava i krađa

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
hapšenje
Kod uhapšenih pronađeni ukradeni predmeti; Ilustracija; foto: publicdomainpictures/George Hodan

U Vranju, Pirotu, Leskovcu i Prokuplju policija je prethodnih dana uhapsila više, uglavnom mlađih ljudi, zbog krađa i razbojništava. Protiv nekih su, kako navode iz MUP-a, podnete i krivične prijave.

Policija je u stanu 27-godišnjeg Vranjanca pronašla ukradenu umetničku sliku i dva srebrna novčića, a kako navode, A. N. je uhapšen zbog sumnje da je počinio tešku krađu.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju – navode iz MUP-a.

Zbog teških krađa, i to čak devet njih, uhapšen je i 20-godišnji Leskovčanin E. D. Krivična prijava, dodaju, podneta je i protiv jednog maloletnika, koji se sumnjiči da je bio saučesnik u sedam teških krađa za koje se tereti E. D.


Kod uhapšenih Piroćanaca pronađeni električni aparati, nameštaj i alat

U Pirotu je uhapšena 18-godišnja A. P. za koju se sumnja da je sa još dve osobe, za kojima je raspisana potraga, upotrebom sile i nanošenjem lakih telesnih povreda jednoj ženi, ukrala 4.500 dinara. Ona je uz krivičnu prijavu privedena Osnovnom javnom tužilaštvu.

Po nalogu tužilaštva, u Pirotu su podneli i krivične prijave protiv šest osoba, zbog sumnje da su počinile teške krađe.

Policija je prilkom pretresa kod osumnjičenih pronašla tri električna šporeta, šporet na čvrsto gorivo, vertikalni zamrzivač, frižider, više komada nameštaja i različitih alata, ukradenih iz kuće oštećenog – navodi iz MUP-a.

Krivičnu prijavu su, dodaju, podneli i protiv 37-godišnjeg muškarca.

Policija je kod osumnjičenog pronašla motornu testeru, bakarni kotao i makaze za armaturu, ukradene iz kuće oštećene – navode.


Prokupčanin se sumnjiči da je napao čoveka i ukrao mu novac

U Prokuplju je uhapšen 22-godišnjak B. M, koji se sumnjiči da je počinio jedanaest krađa, od koji je sedam teških. Kod njega je policija, kako navode, pronašla ukradeni motor za navodnjavanje, mobilni telefon, skuter, brusilicu, električni trimer i akumulator.

Po nalogu tužilaštva, u Prokuplju su podneli krivičnu prijavu protiv jednog muškarca, zbog sumnje da je izvršio razbojništvo.

Sumnja se da je on oštećenom naneo lake telesne povrede i ukrao mu 50 dolara – navode.

Inače, hapšenja i krivične prijave su deo akcije koju je policija sprovela u čitavoj Srbiji, a uhapšeno je ukupno 97 osoba zbog teških krađa i razbojništava. Protiv još 48 ljudi su podneli krivične prijave.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: