Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:51, 25. 2. 2020.

| Hronika

Na niškom aerodromu zaplenjene zlatne pločice vredne više od 1,5 miliona dinara

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
poluge
Zlato najveće čistoće koje je izuzetno vredno; foto: Uprava carina

Pet pločica investicionog zlata, ukupne težine 360 grama, vrednih preko milion i po dinara, carinici su zaplenili na prelazu aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu. Kako navode iz Uprave carine, da prokrijumčari zlato pokušao je putnik koji je trebalo da se ukrca na let za Maltu.

Iz Uprave objašnjavaju da je pokušaj krijumčarenja otkriven juče kada je pre ukrcavanja na let za Maltu detaljno pregledan 38-godišnji državljanin Mađarske, koji je prethodno tvrdio da nema ništa što bi trebalo prijaviti.

Ispostavilo se da to nije tačno, jer je u njegovom ručnom prtljagu pronađeno pet pločica investicionog zlata, ukupne težine 360 grama, vrednih preko milion i po dinara - kažu u Upravi.

Napominju da je, kako je reč o stranom državljaninu, sud po hitnom postupku doneo presudu o oduzimanju neprijavljenog investicionog zlata, a putnik je i novčano kažnjen zbog učinjenog prekršaja.

Inače, investiciono zlato ima u sebi 99.99 % čistog zlata i obično je u formi poluga ili dukata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • LudiMilojko

    04:46 // 26. 2. 2020.

    Koje su ovo budalastine,u inostrastvo ove plocice mozes kupiti kad hoces.Od banke,zlatara itd...Nekiput cak i dele se kao poklon cak i nekiput dodeljuju kao nagrada i raznih stvar.Ali eto nekom u ovoj drzavi stalo zinulo dupe da na granici uzimaju novac.Zato je i rekao da nema sta da prijavi,ove male plocice kupis u Americi i ides normalno avionom do Engleske ili Nemacke.Niko te ne dira...

  • nisliski mohikanac

    23:13 // 25. 2. 2020.

    zasto vise maltretirsju ljude pa to je novac. koliko se robe valjda srbijom za koju niko ne zna kako je usla a ovsmo smaraju ko ima preko 10,000 kesa,

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: