Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:26, 12. 10. 2021.

Na suđenju zbog nesreće kod Bulevarske pijace u Nišu polemika oko oštećenog creva na autu i kočenja

sud Naredno ročište je zakazano za 26. oktobar; foto: T. T.

Na današnjem ročištu u suđenju 20-godišnjem M. G. iz Niša koji je optužen da je prošle godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradala 25-godišnja J. P. iz Vladičinog Hana, nije bilo zaključenja glavnog pretresa. Veštak saobraćajne struke je predložio Sudu da pregleda video-zapis na osnovu koga je zaključio da optuženi vozač nije kočio, dok je advokat okrivljenog sa obrazloženjem da je mašinski veštak subjektivan tražio da veštačenje uradi neko drugi.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Pera Detlić

    16:07 // 12. 10. 2021.

    Komentar za advokata optuženog. Znamo da ti je posao da "ublažiš" zatvorsku kaznu, ali sram te bilo na koje načine to pokušavaš.

    Dečko imao 1.40 promila alkohola, vozio preko 100 na sat a ti pitaš da li je crevo na kočnici bilo ispravno?

    Da je vozio normalnom brzinom i trezan, do sudara sa takvim ishodom ne bi došlo.

  • rekao mi njihov prijatelj

    16:25 // 12. 10. 2021.

    "mortus pijani otisli kući za auto da nastave sa pićem i obilaskom grada i ubiše devojku". I sad advokati prave cirkus da uzmu što više para

  • jelena ll

    16:06 // 12. 10. 2021.

    Nema potrebe da se maltretiraju stručnjaci, oslobodite momka odmah, nema veze što je ubio nekoga. Kakva sprdačina od sudjenja.

  • box

    15:38 // 12. 10. 2021.

    Sud u Nisu sramota i bruka sa pojedinim presudama.Ko ima para ne robija,zatvor je za sirotinju.

  • zombero

    18:24 // 12. 10. 2021.

    Ime i prezime advokata okrivljenog je? Na sta su sve ljudi spremni, bez grize savesti, bez morala. Onaj odozgo sve gleda! Budimo ljudi...

    • MC

      08:28 // 14. 10. 2021.

      Takav je posao, veoma nezahvalan. Možda je kolega postavljen po službenoj dužnosti, pa i nije imao veliki izbor da li želi da brani takvog klijenta ili ne.
      To je npr. kao da sutra napadnete nekog doktora ako dođe u situaciju da leči Malčanskog berberina "Kako možete da lečite takvog monstruma?"

  • Miki

    21:58 // 12. 10. 2021.

    Aha. Znači odvalim se od alkohola, onda tako odvaljen sednem za volan, divljam po gradu, mrtav ladan prođem kroz crveno sa preko 100 na sat, ubijem nedužno stvorenje i onda se vadim na tobože "neispravan" automobil. Što je najtragičnije, uopšte me ne bi iznenadilo da sud na kraju uvaži ovakvu nebulozu, imajući u vidu kakvo nam je pravosuđe.

  • Nislija

    07:46 // 13. 10. 2021.

    Odavno ja tvrdim da advokatura nije nauka vec trazenje rupa po zakonima i zaobilazenje zakona...legalno

  • Dipl. mas. inzenjer

    18:45 // 13. 10. 2021.

    Odgovorno tvrdim da kocioni sistem na automobilima je nezavisnog tipa na tockovima,to znaci da u slucaju kvara(pucanje creva, gubitka ulja) na sistemu kocenja prednjih tovkova, sistem kocenja zadnjih tockova je u funkciji, i obratno.Ovo pravilo prilikom konstruisanja sistema kocenja postoji od uvek. Treba pogledati zapisnik policije, koliki je trag kocenja ako ga je bilo uopste!

  • DDM

    16:57 // 15. 10. 2021.

    Kakve više rasprave . Snimak ne pokazuje štop svetla, nema traga kočenja, pijan čovek vozi. Prvo kad propadne kočnica štop svetlo se svedmo pali jer je to na pedali kod svih auta reguliše mehanički prekidač. Drugo ;centralni kočioni cilindar se sastoji od minimum 2 nezavisna hidraulička kruga a pošto nema nikakvih tragova jasno je 1,35 promila u krvi kriv ,kriv bez sumnje.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: