Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:43, 12. 2. 2018.

| Hronika

Nagodio se zbog paljenja dva automobila u Nišu, pa uhapšen zbog eksplozije skladišta

Autor:J. V. Izvor:Južne vesti
Izgoreo automobil
Šteta na "mercedesu" oko 4 miliona dinara; Foto: JV

Mladić koji je prošlog juna zapalio “mercedes” na Somborskom bulevaru, kao i službeni auto načelnika Kriminalističke policije, nagodio se sa Tužilaštvom za ova dela i dobio osam meseci zatvora. Međutim, nakon što je pušten iz pritvora u kome je bio dok se protiv njega vodio postupak zbog paljenja vozila, policija ga je uhapsila i zbog sumnje da je bacio bombu na carinsko skladište u Gadžinom Hanu.

27-godišnji N. S. je, kako kažu iz Osnovnog javnog tužilaštva, priznao da je zapalio “mercedes” i organizovao paljenje službene “škode” u čemu su učestvovala još dvojica mlađih momaka.

Sklopio je sporazum o priznanju krivičnog dela na kaznu zatvora u trajanju od osam meseci i to podstrekavanje na paljenje vozila “škoda oktavia” i paljenje vozila na Somborskom bulevaru - kaže Olivera Mijalković iz Tužilaštva.

N. S. je zbog paljenja automobila bio u pritvoru od 27. januara do 9. februara, a čim je izašao uhapšen je zbog sumnje da je sredinom oktobra prošle godine bacio bombu na carinsko skladište u Gadžinom Hanu. Zbog toga je posla za policiju u slučaju ovog mladića bilo dva puta u roku od samo dve nedelje.

On je bio u pritvoru zbog određenih razloga, a izvršenje kazne ide nakon pravnosnažnosti i izvršnosti presude koja se donese na osnovu sporazuma koji je potpisao sa Tužilaštvom. Nisu više postojali razlozi za pritvor i on je pušten, ali je uhapšen zbog drugog krivičnog dela - objašnjava Mijalkovićeva.

Kao osumnjičenom za bacanje bombe na skladište, dodaje Mijalkovićeva, protiv njega sada vodi postupak Više javno tužilaštvo u Nišu.


Još dvojica se nagodila zbog paljenja auta MUP-a

Inače, kako objašnjavaju u Osnovnom javnom tužilaštvu, u slučajevima paljenja automobila, N. S. se nagodio na osam meseci za dva krivična dela - podstrekivanje na uništenje tuđe imovine i izazivanje opšte opasnosti. hapšenje Uhapšen čim je pušten iz pritvora; Ilustracija; foto: publicdomainpictures/George Hodan

Dvojica mladića koje je angažovao da zapale Utvićev službeni auto, 22-godišnjaci S. S. i A. Ž. su, dodaju, takođe sklopili sporazume sa Tužilaštvom, ali na šest meseci zatvora. Oni su bili gonjeni zbog oštećenja i uništenja tuđe stvari, za šta su, po priznanju dela dobili po 6 meseci zatvora.

Tu je bilo u startu gonjenje za krivično delo izazivanje opšte opasnosti. Međutim, nije mogao da se zaključi sporazum za to krivično delo, jer je za postojanje ovog dela potrebno da šteta prelazi 850.000 dinara, a u konkretnom slučaju je 10.000 dinara, tako da je za to delo zaključen sporazum za oštećenje i uništenje tuđe stvari - objašnjavaju u Osnovnom tužilaštvu.

Podsetimo, zbog paljenja službenog vozila MUP-a, trojica mladića uhapšena su 27. januara, a ovo je bilo prvo hapšenje posle serije paljenja automobila u Nišu od sredine prošle godine.

N. S. je, kako su tada naveli u policijskom saopštenju prvo pokušao krajem jula sam da zapali Utvićeva službena kola, tako što ih je polio benzinom, ali ih nije upalio. Za ovo je 5. septembra angažovao dvojicu mladića, koji su na isti način kao što je i on ranije pokušao, zapalili službenu "škodu oktaviu".

Luksuzni "mercedes" zapalio je sam na Somborskom bulevaru 28. juna oko 4 ujuru. Šteta na automobilu je bila oko 4 miliona dinara, te je u ovom slučaju gonjen zbog izazivanja opšte opasnosti.

N. S. je trenutno u pritvoru zbog sumnje da je sredinom oktobra bacio bombu na carinsko skladište u Gadžinom Hanu, kada je oštećeno više vozila i portirnica obezbeđenja. Prema pisanju Blica, on je skladište zapalio jer ga je navodno angažovao neko ko je na licitaciji pokušao da kupi vozilo, ali nije uspeo, jer je postignuta viša cena. U ovom slučaju 27-godišnjak tereti se za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti.

Koji su bili motivi paljenja "mercedesa" i službene "škode" i da li su ona bila naručena, iz Tužilaštva nisu precizirali.

Podsetimo, posle serije paljenja automobila niških službenika i funkcionera, početkom februara uhapšena su i četvorica mladića osumnjičena da su zapalili kola inspektora Dejana Jovanovića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pravo i pravda

    10:39 // 13. 2. 2018.

    Sada će morati ponovo da se nagađaju.

  • kiza

    09:08 // 13. 2. 2018.

    Povika ko je uradio itd a kada je stigla prijava nagodba pa ovo nema nigde na svetu. Može li neko telo da se žali na ovakve odluke i ponašanje suda i tužilaštva?

  • Vera

    08:05 // 13. 2. 2018.

    Znači malo će da odmori pa će opet da pali po gradu i šire. Ja bi njega minimalno 3, 4 godina u strogu izolaciju i prinudni rad pa još 15 godina uslovno, a ne 6 meseci uslovno.

    • mimi

      09:30 // 13. 2. 2018.

      Tako je Vera u ozbiljnim zemljama se tako radi ali mi smo zemlja koja se. dokazuje velikom demokratijom pa onda šta će druge države članicu Eu da.izjave o primeni blagoj zakona ukratko zgadilo se svega počeće narod da uzima remenje problema u svoje ruke !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: