Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:06, 21. 10. 2020.

| Hronika

Najveći ulov ikada na Toplici proslavio ribolovca, sada dobio krivičnu prijavu za krivolov

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
som
Jedan od najvećih ulova na reci Toplici; Foto: Privatna arhiva

Zbog sumnje da je na reci Toplici 10. i 11. avgusta ove godine namenskim priborom prilagođenim ribolovu na nedozvoljen način, grabuljanjem odnosno kačenjem ribe za telo u nekoliko navrata zakačio po telu ribu, soma teškog 67 kg i dugačkog 2,26 metra, a zatim trokrakom udicom zakačio ribu za telo iznad glave i potom dovukao do obale i izvukao iz vode, prokupačko Osnovno javno tužilaštvo je pokrenulo istražni postupak protiv N. M. iz Prokuplja.

U tužilaštvu ističu da je početkom septembra kod njih stigla krivična prijava koju je podnelo Privredno društvo "Južna Morava dva" Niš, te da oni postupaju po toj prijavi.

Predmet se nalazi u fazi prikupljanja potrebnih obaveštenja, a N. M. se sumnjiči da je izvršio krivično delo nezakonit ribolov, za koje je propisana kazna zatvora od 3 godine – kažu između ostalog u Tužilaštvu.

Kako saznajemo, podnosilac krivične prijave je dostavio nekoliko dokaza, među kojima je i video materijal čitave "akcije" ulova jedne od najvećih riba ikada uhvaćenih na Toplici.

Inače, Južne vesti su pisale da je sredinom avgusta na reci Toplici, na delu toka kroz Prokuplje nizvodno od železničkog mosta, ribolovac N. M. nakon navodne borbe koja je trajala blizu 40 minuta uspeo da štapom upeca i izvadi soma od 2,26 metra, teškog 67 kilograma.

Bez obzira na to što imam jak pribor, što imam iskustva, bila je baš žestoka borba. Dubina je bila ne više od metra, ali je matica bila jaka jer je voda zbog kiša prethodnih dana nadošla. Ipak, pobedilo je iskustvo i znanje, kao i adrenalin - rekao je tada N. M..

Ribolovci tvrde da je, iako je Toplica prepoznatljiva po ovoj vrsti riba, ovo jedan od najvećih primeraka koji je ikada upecan.

Inače, som je riba koja je veoma zastupljena u reci Toplici i ranijih godina bilo je slučajeva da budu ulovljeni krupni primerci, ali ni najstariji Prokupčani ne pamte da je ikada ulovljena ovako velika riba.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pešak

    18:58 // 22. 10. 2020.

    Mani ribolov sadi konoplju, manje kazne.

  • Dr. za rock and roll

    18:30 // 22. 10. 2020.

    Da se prekrstim i levom i desnom??? Sram vas bilo pustite decka na miru , bolje radite nesto posteno i ganjajte one sa vlasti sto se razbise od kradje i stvorise ovu nenormalnu mafijasku drzavu.

  • Džoni

    10:26 // 22. 10. 2020.

    U mislima mi je članak iz 80 ih godina o ribolovcu iz Prokuplja i ulovu od oko 80 kg. Mislim da se prezivao Orbović i da je možda bio lekar. Proverite.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: