Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:43, 17. 7. 2019.

| Hronika

Nakon tuče funkcionera u Vranju, na optuženičkoj klupi članovi Narodne stranke

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
đorđe ristić i dragan pavlović narodna stranka vranje
Ristić i Pavlović smatraju da je reč o progonu opozicije, foto: I. M.

Sudski poziv za saslušanje zbog nasilničkog ponašanja, na optuženičkoj strani, dobili su predsednik odbora Narodne stranke u Vranju Đorđe Ristić i potpredsednik Dragan Pavlović. Oni su bili učesnici tuče sa naprednjacima prošle godine, a kako su tada rekli, oni su ti koje su članovi SNS napali. Pokretanje predistražnog postupka protiv njih vide kao politički pritisak i progon.

U toku izbornog dana za savete nacionalnih manjina, koji su u Vranju održani 4. novembra 2018. godine, došlo je do tuče narodnjaka i naprednjaka. poziv pavlovic Pozvani kao optuženi, foto: I. M.

Predstavnici Narodne stranke izjavili su tada da su ih napali članovi vladajuće partije. Đorđe Ristić i dalje tvrdi da su oni ti koji su napadnuti, a pokretanje predistražnog postupka protiv njih vidi kao progon opozicije.

Pokretanje predistražnog postupka protiv nas doživeli smo kao sraman čin političkog pritiska i progona zbog našeg opozicionog delovanja. U pitanju je klasična zamena teza gde se žrtve predstavljaju kao nasilnici, a nasilnici kao žrtve. Sve to sa ciljem našeg zastraživanja, odustanka od opoziocionog delovanja i kako bismo odustali od vođenja postupka koji smo pokrenuli krivičnim prijavama protiv pravih nasilnika - kaže Ristić.

Pavlovića i Ristića su, kako tvrde, prošle godine ispred stranačkih prostorija u Ulici Kneza Miloša "napala i brutalno pretukla četvorica aktivista vladajućeg SNS-a". poziv ristić Foto: I. M.

Mi smo protiv njih 15. novembra podneli krivične prijave i očekujući 8 meseci da po tim prijavama Osnovno javno tužilaštvo pokrene postupak protiv njih, mi smo dobili poziv za saslušanje za 12. septembar ove godine, praktično u svojstvu osumnjičenih, za postupak za koji nismo ni znali da postoji - rekao je Ristić.

Podsetimo, nakon saopštenja narodnjaka o napadu na njihove članove, reagovala je Gradska uprava Vranja tvrdnjom da su Pavlović i Ristić "bez ikakvog povoda vređali, psovali i provocirali predsednika i članove biračkog odbora".

Do danas nije razjašnjeno ko je napao koga i kako je došlo do tuče iako su, prema svedočenjima aktera, kamere sa susedne zgrade snimile incident.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: