Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:28, 6. 2. 2017.

| Hronika

Nanogica i uslovne kazne zbog korupcije u niškoj Vojnoj bolnici

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Sud u Nišu
Dve presude pravnosnažne, dve još nisu; Foto: arhiva JV

Posle priznanja da je davao mito lekarima niške Vojne bolnice, vlasnik firme iz Niša koja se bavi ortopedskim pomagalima, osuđen je nepravnosnažno na godinu dana kućnog zatvora. Još trojica predstavnika ortopedskih firmi osuđeni su uslovno zbog davanja mita, dok je postupak protiv lekara Vojne bolnice još pred Tužilaštvom.

Nebojša Pavlović, vlasnik firme “Orto kuća Pavlović” osuđen je nepravnosnažno na godinu dana kućnog zatvora jer je, kako se navodi u presudi, davao mito ortopedu i fizijatrima Vojne bolnice, kako bi pisali recepte i upućivali pacijente da uzimaju pomagala u njegovoj firmi. Vojna bolnica Foto: Wikipedia; M. Z.

Kako se navodi on je "na sto ortopeda spustio koverat sa 2.000 dinara", nakon čega je ovaj lekar upućivao pacijente da uzimaju u njegovoj firmi najčešće uloške za dečja stopala, štake i štapove, kao i jedan mider. Kopije recepata, dodaje se, pronađene su u Pavlovićevoj radnji.

Pavlović je, kako se navodi, od juna do novembra 2016. u više navrata dao ukupno više od 70.000 dinara fizijatrima Vojne bolnice, kao nagradu što je njegova firma izdala pomagala i naplatila to iz Fonda vojnog osiguranja.


Uslovne kazne za predstavnike drugih firmi 

Nepravnosnažno je osuđen na godinu dana uslovno Radojko Kaličanin za davanje mita od 6.000 dinara fizijatrima Vojne bolnice jula prošle godine, kako bi prepisivali recepte i upućivali pacijente da ortopedska pomagala nabavljaju u preduzeću “Otto Bock”, navodi se u presudi.

Na 2 godine uslovno osuđen je i Dimče Pavleski zbog davanja mita ortopedima, navodi se u presudi, kako bi pacijentima prepisivali suplemente “Ch Alpha”. On je, navodi se u presudi, septembra 2016. predao 3 koverte sa po 60 evra, dok je novembra lekarima dao koverte sa po 75 evra.

Predstavnika firme “Bauerfeind” Slobodana Mitića je sudija Višeg suda u Nišu osudio pravnosnažno na 2 godine uslovno zbog toga što je od avgusta do novembra 2016. godine fizijatrima Vojne bolnice dao ukupno 10.000 dinara, kako bi upućivali pacijente na firmu koju predstavlja.

Svi su kažnjeni na osnovu sporazuma sa Višim javnim tužilaštvom. Svi su priznali krivicu – kazala je portparolka Višeg suda Iva Popović.

Podsetimo, petoro lekara Vojne bolnice i 4 predstavnika firmi uhapšeni su krajem decembra zbog zloupotrebe službenog položaja i korupcije.

Protiv lekara specijalista se, dodaju u Sudu, i dalje vodi postupak pred Tužilaštvom. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Predrag983

    14:21 // 7. 2. 2017.

    Ocigledno je da se u ovoj drzavi kriminal isplati, narode dokle ces da cutis?

  • Pravnik

    08:33 // 7. 2. 2017.

    Ovo je smesno, uzimali 3 ili 4000 dana. A kako je moguce da doktor radi bez licence godinu dana i nikom nista. Srbijo!!!

  • Pera Mika Zika

    23:13 // 6. 2. 2017.

    Au, bre ortopedi, pa gde će vam duša!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: