Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:55, 2. 3. 2020.

| Hronika

Napad na policiju i novinara u Leskovcu, na protestu posle lažne najave o paradi ponosa

Autor:B. Stamenković, A. KostićIzvor:Južne vesti

Nakon lažne najave na društvenim mrežama da će se u Leskovcu danas održati Parada ponosa, na ulice su izašli uglavnom srednjoškolci, maloletnici, neki od njih sa kapuljačama i maramama preko lica koji su policiju gađali jajima, a u jednom trenutnu odgurnuli su i novinara portala Jugmedija.

Dok je fotografisao masu maloletnika koja je uz povike “Pe**r ovde neće šetati” i “Ubij pe**ra”, novinara lokalnog portala Dragana Marinkovića odgurnuo je jedan od demonstranata.

Grupa se zatim okupila ispred Leskovačkog kulturnog centra, a nakon skandiranja istih parola, jajima gađala kombi policijske patrole.

Grupa mladića čak je i nasrnula na policajce koji su legitimisali osobu koja je novinara gurnula sa klupe, a ista grupa je kasnije dobacivala novinarima i nazivala ih pogrdnim imenima. 2 protest Leskovac LGBT foto b.a. Policija rasteruje okupljene; foto: B. A.

Demonstranti su krenuli u šetnju od hotela “Beograd” i uz pogrdna skandiranja išli Bulevarom oslobođenja. Niko od okupljenih nije želeo da daje izjave, niti da kaže ko ih je organizovao.

U policiji kažu da zvaničnih prijavljivanja skupova nije bilo.

Niko skupove za danas nije najavljivao. Ono što mi znamo je da su se određene grupe organizovale na društvenim mrežama zbog čega je i poslata patrola. To je zasad što možemo reći - kažu u policiji.


Organizovano neorganizovani skup i poruke mržnje

I pre same šetnje, oko Leskovačkog kulturnog centra okupljale su se grupe maloletnika, a jedan od njih rekao je da je došao da vidi šta se dešava.

Nisam ni za jedne ni za druge, čuo sam preko društvenih mreža da treba da se održi Parada ponsa i došao sam da vidim šta će se dešavati - kaže jedan od dečaka.

Okupljeni su negirali bilo kakav način organizacije, a kako su u razgovoru sa novinarima rekli, sponatno su došli. 88212060_515144636081398_8200870847733301248_n Protest protiv LGBT u Leskovcu; foto: B. A.

Na platou ispred Leskovačkog kulturnog centra bilo je i ljudi iz nevladinog sektora, ali oni nisu želeli da daju izjave za medije, dok su prolaznici zastajkivali.

Tužno je videti ovoliko mladih na jednom mestu tim povodom. Ko njih uči mržnji i ko ih je ovde poslao je pravo pitanje - kaže jedna Leskovčanka.

Nakon paradiranja, koškanja i grubih reči, policija je rasterala okupljene srednjoškolce.

88228328_190305288962364_805261442642083840_n Protest protiv LGBT u Leskovcu; foto: B. A.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stob.

    00:45 // 6. 3. 2020.

    novinari i policija rade svoj posao tj. moraju da podrze ovakav vid nemorala iz straha od vlastodrsca srbije.

  • Lena

    00:44 // 6. 3. 2020.

    rezultat javnog promovisanja nemorala, sodomije i izopacenosti (bilo koje vrste) donosi ispade, to je neminovno.
    svako ima slobodnu volju te moze da misli, odlucuje i radi sa sobom ono sto zeli, ali ne i da nemilosrdno namece svoju volju vecini, pogotovo ako je to nesto sto nije u skladu sa prirodom tj. ako nije u skladu sa Jevandjeljem, svetootackim knjigama i monaskim poukama.

  • Jovan Ivančević

    13:56 // 3. 3. 2020.

    Mahom srednjoškolci? Džabe škola, džabe sve, lopate u šake pa na njivu ili da kopaju kanale par meseci, pa će bar nešto naučiti. Da osete znoj lica svog, bolje nego da se ganjaju po hodnicima i ulicama.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: