Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:30, 26. 12. 2019.

| Hronika

Dronovi, helikopteri i psi tragači u potrazi za nestalom devojčicom i "Malčanskim berberinom"

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
policija-potraga-foto-jt
Danas mnogo više policije na terenu; foto: J. T.

Više od 300 policajaca obilazi knjaževačka sela u potrazi za 12-godišnjom devojčicom iz Suvog Dola i koju je pre 7 dana, kako se sumnja, oteo višetruki povratnik Ninoslav Jovanović poznat pod nadimkom "Malčanski berberin".

helikopteri Helikopteri nadleću kraj; foto: Novosti/J. ĆosinPolicajci su obilaze knjaževačka sela Orešac, Podvis, Rgošte, Vasilj, a većina ekipa seli se u Glogovac. Na terenu su psi tragači, koriste se i specijalna vozila za brdske predele, a ovaj kraj nadleću dronovi i helikopteri.

Poslednji tragovi pronađeni su u Orešcu juče, a kako je sinoć saopštio direktor policije Vladimir Rebić imaju dokaze da su 12-godišnja Monika i osuđeni silovatelj boravili u jednoj kući u ovom selu.

Na osnovu dokaza do kojih smo došli smatramo da je izvršilac ovog krivičnog dela Ninoslav Jovanović iz Malče. Postoje dokazi da je on ukrao jedno vozilo u kom je policija pronašla njegove otiske i tragove koji ukazuju da je sa njim bila i Monika. Utvrdili smo da su jedno vreme boravili u ovom mestu, dok smo na drugom mestu pronašli Monikin ranac - rekao je direktor Rebić.

On je dodao da policija ima i izjave dva svedoka koji su potvrdili da su Jovanovića videli sa devojčicom.

Od kada je majka prijavila njen nestanak, ovo je apsolutni prioritet u radu Ministarstva unutrašnjih poslova. U potrazi su angažovani pripadnici policijskih uprava u Nišu i Zaječaru, Helikopterska jedinica, Žandarmerija, psi tragači, kao i termovizijske kamere. Iskoristili smo sve raspoložive resurse i ljudske i materijalne i koristimo ih i dalje kako bi pronašli devojčicu - istakao je Rebić.

monika Potraga se nastavlja za otmičarem; foto: JVMonika Karimanović je poslednji put viđena u Brzom Brodu u petak, 20. decembra i od tada traje potraga.

Prema informacijama iz istrage, odmah je pažnja policije usmerena na Jovanovića i za njim se tragalo, ali to nije objavljeno u javnosti jer su stručnjaci procenili da bi ako sazna da je tražen mogao da nepredvidivo reaguje i dodatno ugrozi devojčicu.

Stotine policajaca i žandarma danima je tragalo za devojčicom u više mesta na jugu Srbije. Do okoline Knjaževca doveli su ih različiti tragovi, koji su za 6 dana vodili kroz sporedne puteve od mesta na kome je Monika poslednji put viđena.

Policija se juče oglasila saopštenjem da je Jovanović primećen u okolini Knjaževca, poslala njegove fotografije i pozvala sve građane koji ga vide i prepoznaju da se jave na brojeve telefona 192 i 018/522-982.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Bojana

    23:41 // 28. 12. 2019.

    Nije imao novca da ode daleko.Ocigledno mu neko pomaze.Krije se u necijoj kuci.Hladno je da bi bio u sumi ili negde napolju.

  • oblak

    09:25 // 27. 12. 2019.

    Osmi dan potrage za manijakom i još nema nikakvih rezultata. Za jadno dete tragično, za porodicu košmar i tuga za bezbednoni sistem bruka. Ne mogu da pronađu manijaka, a traga preko 500 ljudi i to sa psima tragačima, kvadrovima, džipovima, helikopterima, termovizuelnim kamerama, pomoć meštana, lovaca....Šta bi bilo da je u pitanju dobro organiozovana i obučena teroristička grupa?

  • Verko

    09:10 // 27. 12. 2019.

    Ukoliko ne možete nešto da nađete očigledno tražite na pogrešnome mestu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: