Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:41, 5. 2. 2015.

| Hronika

Nastavnik udario kolegu u školi pred decom

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Sveti Sava
(foto: novosti.rs)

Svađa dvojice nastavnika istorije u OŠ "Sveti Sava" završila je tako što je stariji kolega pesnicom u grudi udario mlađeg, i to ispred učionice, pred decom. Prekršajne prijave biće podnete protiv obojice.

Kako saznajemo, Živadin Disić je u vreme između dve smene prvo vređao, a zatim i udario Igora Đorđevića u hodniku škole, što je videlo nekoliko đaka sedmog razreda.

U policiji kažu da su poziv u vezi sa ovim incidentom dobili oko 13:15 i odmah reagovali.

Njih dvojica su se prvo verbalno sukobila, a zatim je došlo do koškanja. Prekršajne prijave podnećemo protiv obojice - kažu u policiji.

Kako nam je rečeno u školi, po prijavi Igora Đorđevića, protiv Živadina Disića biće pokrenut disciplinski postupak.

Tek po okončanju disciplinskog postupka, tokom kog će biti saslušavani svedoci, Disiću će biti izrečena određena mera. O slučaju obaveštavamo i Školsku upravu Nišavskog okruga - kaže v. d. direktorka OŠ "Sveti Sava" Radmila Ivković.

Prema Zakonu o osnovama sistema vaspitanja i obrazovanja, u slučaju da nasilje u školi počini nastavnik, direktor pokreće disciplinski postupak koji mora da se završi u roku od 6 meseci.

Ako se posle saslušanja zaposlenog i ostalih svedoka utvrdi da on zaista jeste odgovoran za nasilje, može dobiti otkaz, pa čak i izgubiti licencu, odnosno dozvolu za rad.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • D. Vasiljević

    09:34 // 10. 2. 2015.

    Veliki broj dece je zavoleo istoriju zahvaljujući Disićevom načinu rada. I.Đorđevića ne poznajem, ali mislim da profesori ne bi smeli da dozvole sebi ni u snu ovakvo ponašanje. Pedagogija,edukacije!!!

  • Ana

    19:34 // 7. 2. 2015.

    Disic je najbolji profesor,i niko ne moze da nadje boljeg coveka koji se bori decu.Oni koji ga ne znaju mogu samo da mu pljunu pod prozor,jak je on,izdrzace sve.Ta skola ima PLUS,jer ima njega.

  • ANTIBOT

    21:45 // 6. 2. 2015.

    Prosto me sramota koliko dobro živimo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: