Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:00, 25. 1. 2017.

| Hronika

Ne zna se ko je iz policije i zašto tukao dečake

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Policijska stanica Niš
Roditelji podneli krivičnu prijavu protiv policajaca; Foto: Arhiva

Ni mesec dana nakon što su iz redakcije Južnih vesti Policijskoj upravi u Nišu postavljena pitanja o hapšenju tokom koga su dvojica maloletnika bila povređena, nema odgovora ko ih je i zbog čega tukao.  

Odgovore na ova pitanja čekaju i roditelji gimnazijalca koji su 21. novembra sat vremena posle ponoći privedeni jer su skidali zastavice Srbije i Mađarske sa Tvrđavskog mosta, za vreme boravka Vlada Srbije i Mađarske u Nišu.

Međutim, Policijska uprava u Nišu nije dala nikakav odgovor povodom ovog slučaja ni posle mesec dana od objavljivanja teksta o gimnazijalcima koji su bili povređeni u noći kada su privođeni, čak ni nakon što su novinari više puta tražili odgovor. Dečak sa ušivenom bradom Gimnazijalcu ušivali ranu na bradi; Foto: A. T.

Lekarski izveštaji koje nam je dostavio otac jednog od privedenih dečaka pokazuju da je noći kada je bio privođen, njemu bila "pocepana" brada i da mu je kasnije ta rana ušivana na Klinici za maksiofacijalnu hirurgiju.

To nisu bile male povrede, dečaku je krv curila niz bradu. Ako su te povrede nastale pre privođenja, zašto ti nije upisano u zapisnik o privođenju? A ako su ih naneli policajci, zašto u zapisniku nema ni govora o tome da su primenjivali silu? Medicinsku pomoć su dobili tek kad su ih pustili, pa ih mi odveli u Hitnu pomoć - kaže otac jednog od dečaka

Rodtelji tvrde i da su dečaci imali i crvenilo od udaraca po telu, pa čak i "otisak čizme na vratu", iako se, dodaju, ni u jednom trenutku nisu opirali privođenju.

Dečake su zastrašivali i vređali na putu do policijske stanice gde ih nije ispitivao inspektor za maloletnike, a nas su pozvali tek sat vremena po privođenju - kazao je otac. 

U Zapisniku o razmatranju pritužbe ovog roditelja nije navedeno ko je tukao dečake, pa su roditelji podneli krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu protiv sve trojice policajaca koji su privodili maloletnike na keju.

Iako iz policije nisu dali odgovor na novinarska pitanja, prema informacijama iz Zapisnika Komisije za rešavanje pritužbi MUP-a, čija autentičnost nije potvrđena, dvojica policajaca koji su bili na terenu tokom hapšenja maloletnika su suspendovana su do okončanja postupka.

Podsetimo, u prvobitnom Zapisniku koje je Južnim vestima otac povređenog dečaka dostavio piše i da je “bilo propusta” u radu trojice policajaca od kojih je jedan učestvovao u privođenju, dok su ostalo dvoje pomenutih vođa smene i pomoćnik komandira za dežurstvo i intervencije.

Ipak, nigde nije navedeno o kakvim se propustima radi i da li će oni ikako biti kažnjeni.


Tužilaštvo čeka izveštaj Unutrašnje kontrole

I dok Tužilaštvo čeka izveštaj Sektora unutrašnje kontrole MUP-a da bi nastavilo rad na ovom slučaju, otac dečaka se žali na nekorektno postupanje zapolsenih u Policijskoj upravi Niš tokom saslušanja.

Meni nisu dostavili izveštaj Unutrašnje kontrole. Sada je sve na Tužilaštvu, ali ne odustajemo dok ne saznamo ko je tukao mog sina. Moj sin je pogrešio što je ukrao zastavicu i tu nije ništa sporno, ali nije trebalo tako da se ophode prema njemu zbog zastavica koje koštaju oko 400 dinara. Takođe, u policiji pristrasno sprovode istragu povodom nezakonitog postupanja policajaca - kazao je ogorčeni otac.

Tužilaštvo je, kako su naveli, tražilo informacije da li je MUP i koje mere preduzeo protiv policijskih službenika.  

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sima

    15:09 // 25. 1. 2017.

    Kakva drzava takva i policija. Sve ima svoje uzroke, i ponasanje ovih "policajaca" (licni kompleksi, losa psihijatrijska evaluacija pri zaposlenju) i ponasanje ovih momaka (lose vaspitanje) i ponasanje tuzilastva (politika, veze) a na kraju je ovo produkt lose drzave a drzava je odraz naroda tako da menjajte sebe i pazite kako glasate.

  • rasulo

    12:14 // 25. 1. 2017.

    kog drugog oni smeju da biju sem klince i mladje od sebe?Kakva suspenzija,otkazi odma!

  • Djordjevic

    10:41 // 25. 1. 2017.

    Eeej zemljo Srbijo opet Srbin na Srbina udara....

    • žika

      11:55 // 25. 1. 2017.

      Kakve sad veze ovo ima sa srpstvom.A, da nije Srbin, onda bi kao bilo u redu? Pitanje nije nacionalno već građanstvo - poštovanje ljudskih prava i dostojanstva, i poštovanje zakona?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: