Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:01, 17. 6. 2017.

| Hronika

Neprijatan miris se širi Nišom, nadležni još ne znaju odakle

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Bulevar Nemanjića
Neprijatan miris oseća se u različitim delovima grada; Foto: JV / V. M.

Iako građani iz različitih delova Niša od jutros javljaju redakciji Južnih vesti da se neprijatan miris koji podseća na "sonu kiselinu", "plastiku ili žicu koja se topi", nadležne gradske institucije koje su novinari kontaktirali nemaju informacije o čemu je reč i odakle dolazi smrad.

Građani sa Margera kažu da se neprijatan miris u ovom delu grada oseća od ranog jutra, a da je sada već toliko intenzivan i da je ušao u stanove. Pojedini se čak žale da ih peče grlo ili da kašlju dok udišu.

U delu od Svetinikolske crkve do Trošarine nešto izuzetno iritantno smrdi, podseca na smrad sone kiseline - kazao je jedan građanin.

Ipak, iznad grada nije uočen nikakav dim, a iz policije kažu da nisu imali prijave o požarima niti bilo kakavim eksplozijama.

subota 12:40 u Nisu u okolini Parka Cair i oko Klinickog centra siri se jak smrad od neke sagorele hemije, slicno kao pre oko mesec dana. Zna li neko odakle ide ovaj smrad? Kome da se zale gradjani Nisa?

Posted by Srdjan Nonic on Saturday, June 17, 2017

U Komunalnoj policiji su takođe imali prijave građana, ali kažu da na terenu nisu otkrili ništa što bi moglo da izazove neprijatan miris u vazduhu.

Već smo kontaktirali vatrogasce, pokušali smo da obavestimo Inspekciju za zaštitu životne sredine. Sada ćemo da obavestimo Sektor za vanredne situacije i Institut za javno zdravlje. Naše patrole obićiće delove gde je prijavljeno da bi ukoliko neki izvor mirisa uoče na terenu mogli da alarmiraju dalje - kaže Milan Đorđević iz Komunalne policije.

Međutim, zasada je nepoznato šta je uzrok smrada i da li u vazduhu postoje materije koje mogu da naškode zdravlju građana. Iz Instituta za javno zdravlje kažu da nemaju nalog inspekcije da ispitaju vazduh, ali da su u pripravnosti da reaguju odmah po njegovom dobijanju. Oni dodaju da su za 1. maj radili analizu vazduha jer se i tada osećao čudan miris u gradu, ali da ništa od neuobičajenih ili opasnih materija u vazduhu nije otkriveno.

Ekološku inspekciju zasada nismo uspeli da dobijemo, kao ni Sektor za vanredne situacije, dok iz sanitarne inspekcije kažu da nisu nadležni da reaguju u ovakvim situacijama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ghostbuster

    20:31 // 18. 6. 2017.

    Od 2.aprila smrdi opasno! Kako tek sada osecate?!

  • dragan

    16:53 // 18. 6. 2017.

    Juče sam ija osetio taj neprijatan miris ,kao kad se zapali izolirana zica ili bakelit . Možda neko sprema bakar za otpad !?

  • Pera

    13:44 // 18. 6. 2017.

    Da nisu konjske zaprege pojačale svoje aktivnosti po centru grada pa su konji u zapregama morali da se olakšaju?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: