Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:29, 10. 7. 2020.

| Hronika

Neprijavljeni evri u futroli za naočare i torbici otkriveni na Gradini

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
evri
U prvom slučaju 11.000 evra, a onda jop 4.000; foto: Uprava carina

Najpre 11.000, pa u drugom slučaju još 4.000 neprijavljenih evra, otkriveno je danas, 10. jula, na Graničnom prelazu Gradina, saopštavaju iz Uprave carina.

U prvom slučaju zaplene, neprijavljeni novac je otkriven tokom prepodneva kada je na red za izlaznu kontrolu pristigao je "folksvagen amarok" nemačkih registracija kojim je upravljao 54-godišnji muškarac u društvu 18-godišnjeg sina.

Putnici su rekli da kod sebe imaju samo 500 evra, ali su se carinici odlučili na detaljan pregled kada je i otkriven novac koji nisu prijavili. evri Zaplena neprijavljenih deviza česta na Gradini; foto: Uprava carina

Ubrzo je utvrđeno da se u vozilu, kao i u džepu vozača nalazi ukupno 31.000 evra, od čega je 11.000 evra bilo sakriveno u futroli za naočare - kažu u Upravi.

Putnicima je vraćeno po 10.000 evra što je dozvoljeni iznos koji ne podleže prijavljivanju, dok je 11.000 evra privremeno zadržano do okončanja prekršajnog
postupka.

Malo kasnije istog dana još dvojica putnika koji su "mercedesom" iz Nemačke putovala ka Turskoj imali su neprijavljeni novac koji je zaplenjen.

Automobilom je upravljao 66-godišnjak koji je carinicima rekao da je u penziji, te da je greškom sa sobom poneo više deviza nego što je planirao, a obojica putnika kod sebe si imali po 10.000 evra, ali je u torbici vozača pronađeno još 4.000 evra koje nisu prijavljene.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nilko Stevic

    19:21 // 10. 7. 2020.

    Ako je rekao da je poneo vise onda ne vidim u cemu je problem. Ja kad sletim na aerodrom kazem da imam npr 25000 ali da mi ne treba priznanica i puste me odmah da prodjem

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: