Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:55, 28. 11. 2023.

| Hronika

Ni posle 10 dana ne zna se ko je zapalio mašine predsedniku DS-a u Prokuplju

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
zapaljena poljoprivredna mehanizacija
Još uvek nema pomaka u istrazi ko je zapalio mašine; Foto: Lj. M.

Ni nakon skoro 10 dana od kako je neko namerno zapalio 12 poljoprivrednih mašina predsednika Demokratske stranke u Prokuplju Slaviše Momčilovića, nema pomaka u istrazi i za sada se ne zna ko je to uradio. U prokupačkom Tužilaštvu kažu da se intenzivno radi na rasvetljavanju i da su u svakodnevnom kontaktu sa policijom.

Mehanizacija se nalazila na placu u blizini sela Jugbogdanovac, odmah pored državnog puta Prokuplje - Niš, gde Momčilović ima svoju firmu za uvoz i izradu mehanizacije, a piroman je najpre polio benzinom pa zapalio mašine u petak nešto pre tri sata ujutru. zapaljena mehanizacija Momčilović pored zapaljene mehanizacije na svom placu; Foto: Lj. M.

Tužilaštvo u saradnji sa policijom preduzima sve mere i dokazne radnje kako bi otkrili počinica. Za sada još nemamo osumnjičenog, ali se intenzivno radi na rasvetljavanju tog slučaja - kažu u Tužilaštvu u Prokuplju.

Pričinjena šteta je procenjena na oko 50.000 evra, a Momčilović je nakon paljevine uplašen za svoju i bezbednost svoje porodice i smatra da je neko to učinio zbog njegovog opozicionog političkog angažovanja i suprostavljanja Srpskoj naprednoj stranci. opozicija Lideri opozicije posetili Momčilovića i mesto gde su zapaljene mašine; Foto: Lj. M.

Tokom prethodne nedelje, mesto gde su zapaljene mašine obišli su i lideri opozicionih stranaka u Srbiji i zatražili hitnu reakciju policije i pronalaženje piromana, ali i da se ispita sumnja da li postoji i nalogodavac i ko stoji iza tog krivičnog dela.

Oni su tada prozvali i poslanika SNS-a Darka Laketića da obiđe plac Momčilovića jer smatraju da je i interes vladajuće stranke da se pronađe počinilac, ali odbornik naprednjaka nije se oglašavao po tom pitanju, osim što je istog dana kada su mediji pisali o ovom događaju, na sajtu prokupačkog SNS-a izdato saopštenje u kome se, između ostalog, optužuje Momčilović, ali i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac da "brutalno lažu" i traže od tužilaštva da ih ispita o navodima gde optužuju "vladajući režim" i iznesu dokaze o tome.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Robin Hud

    15:22 // 29. 11. 2023.

    Lakse je naci kada nekom clanu sekte ogrebu kola, ALI OVO JE MNOGO SLOZENIJE JER I AKO NADJES MORAS DA PITAS NADREDJENOG DALI SMES DA OBJAVIS I NAPISES IZVESTAJ O ZASTICENOJ OSOBI

  • Snorke

    09:59 // 29. 11. 2023.

    Oooo da, zna se ko je, ali se ne zna ko sme da reaguje.

  • sava

    15:56 // 28. 11. 2023.

    Da vidiš samo kako bi se istraga očas posla, rešila da je vlasnik neki sns miljenik.

    • Autrrikter

      20:56 // 28. 11. 2023.

      Sta je tu novo i cudno ? Svi znaju da taj jadnik to ne bi uradio, da nema " ledja" !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: