Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:28, 18. 4. 2022.

| Hronika

Niška policija: Lažna dojava o bombi u “Delta planetu”

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
Delta planet Niš
Nema bombe u "Delti"; foto: G. B.

U Delta planetu nema bombe i reč je o lažnoj dojavi, potvrđuju iz niške policije, pa tržni centar više nije ispražnjen i situacija je normalizovana. Iz MUP-a saopštavaju da su dojave o bombama stigle na mejl adrese više tržnih centara u Srbiji i da rade na tome da pronađu ko je organizator.

Policija je oko tri sata nakon dojave završila sa pregledanjem i utvrdila da je objekat bezbedan.

Oko 17 sati završen je kontradiverzioni pregled i utvrđeno je da je reč o lažnoj dojavi, da nije bilo bombe u tržnom centru - navode iz Policijske uprave.

Osim u Nišu, danas je bilo i dojava o bombama u tržnim centrima Rajićeva, Merkator Centar i Galerija u Beogradu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopštavaju da su na mejl adrese tih tržnih centara danas stigle poruke o tome da su tamo postavljene eksplozivne naprave, ali da je nakon pregleda utvrđeno da su lažne.

Mejlovi su stigli sa „Protonmail“, mejl servisa koji je baziran u Švajcarskoj i sa njega su i u prethodnom periodu u nekoliko navrata slate pretnje i Aerodromu „Nikola Tesla“ i kompaniji „Air Serbia“, a prema operativnim saznanjima upućene su sa teritorija jedne evropske zemlje i Ukrajine - saopštavaju iz MUP-a.

Dodaju da policija u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal radi na prikupljanju podataka o izvršiocima tog krivičnog dela, kao i da će potražiti pomoć putem međunarodne policijske saradnje radi dobijanja podataka o nalogodavcu, organizatorima i izvršiocu.

Podsetimo, zbog anonimne dojave o bombi građani su oko 14 sati evakuisani iz Delte, a na terenu su bila četiri policijska automobila.

*Tekst je izmenjen nakon saopštenja Ministarstva unutrašnjih poslova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Petrovic

    06:38 // 19. 4. 2022.

    Policija u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal radi na prikupljanju podataka o izvršiocima tog krivičnog dela,..a tek kad se umesa ministar Voolin obrali su bostan...mada sve opet mirise na neki visokotehnoloski pokusaj atentata na naseg Nikolu Pasica...

  • Goca

    01:47 // 19. 4. 2022.

    Nije dobro...

  • Scena

    01:13 // 19. 4. 2022.

    Bukvalno odem prvi put sam u deltu posto sam imao da proverim nesto tamo inace se ne majem uopste kad me redari ispred sačekaju kazu dojava..

    • Torpedo

      20:49 // 19. 4. 2022.

      Bolje da si sat vremena ucio gramatiku i pravopis maternjeg jezika, da naucis nesto, ovako, dupla steta !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: