Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:48, 13. 9. 2018.

| Hronika

Niška policija ćuti o uzroku Bulatovićevih povreda, tajanstvena i policija Kosova

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
Policijska uprava Niš
Policija bez komentara; Foto: A. Kostić

Pošto je gradonačelnik Niša Darko Bulatović nakon incidenta na prelazu Merdare na Kosovu primljen sa povredama ruke u niški Klinički centar, u ovoj zdravstvenoj ustanovi su istakli da su o svemu "obavestili nadležne organe". Međutim, u niškoj policiji kažu da "nemaju šta da kažu na to" i ignorišu novinare. U policiji Kosova tvrde da su "primenjivali standardne procedure", ali ne odgovaraju na pitanja o niškim odbornicima koji su tada putovali sa Bulatovićem, kao ni to koliko je prvi čovek Niša bio zadržan u policijskoj stanici Podujevo.

Bulatovićeva "ekskurzija" na Kosovu gde je pratio predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koštala ga je, prema izjavama kosovske policije, 150 evra za kaznu što je pokušao da zaobiđe kolonu na administrativnom prelazu, privođenja u policijsku stanicu, ali i povrede leve ruke.

Premda su iz niškog Kliničkog centra obavestili javnost da je gradonačelnik Niša primljen 9. septembra u Urgentni centar sa povredama leve ruke, uz napomenu da su o tome obavestili "nadležne organe", u niškoj Policijskoj upravi su odbili da o tome bilo šta komentarišu.

Ne znam šta bih ti rekla na to - bila je kratka portparolka niške policije.

Nakon toga rekla je da će novinara Južnih vesti pozvati "za minut", ali se nakon tog poziva već dva dana ne javlja na telefon.

darko bulatović Svi ćute o burnoj noći na Kosovu; Foto: Vanja Keser/Južne vestiTime se i niška policija uvrstila u red onih koji prećutkuju događaje vezane za incident na prelazu između Kosova i Srbije u kojem su pored Bulatovića učestvovali i odbornici niške Skupštine i funkcioneri Srpske napredne stranke Miloš Sekulić i Bojan Marinković Bojzi.

Podsetimo, sa bolovima u glavi, vratu i ekstremitetima, kako su rekli u Kliničkom centru Niš, 9. septembra oko 13:30 primljen je Bulatović u ovu ustanovu. Njemu je dijagnostifikovana povreda leve ruke, ali je radi predostrožnosti zadržan na posmatranju.

Iz brojnih izvora bliskih vlasti do novinara su stigle informacije da ga je pretukla kosovska policija i da su pored njega napadnuti i niški odbornici Miloš Sekulić i Bojan Marinković Bojzi.

Međutim, policija Kosova demantovala je ovakve navode, uz obrazloženje da je Bulatović pokušao da kolima obiđe kolonu koja je čekala na Merdaru, nakon čega je priveden i naplaćena mu je kazna od 150 evra.

Bulatović je ovaj događaj inače odbio da komentariše, jer je, kako kaže njegov portparol, na Kosovu bio privatno. Ipak, poverenik SNS za Niš Zvezdan Milovanović istakao je da je gradonačelnik službeno bio deo delegacije Aleksandra Vučića.


Kosovska policija bez detalja o incidentu

Umesto odgovora na pitanja o tome šta se dešavalo sa Sekulićem i Marinkovićem kada je Bulatović priveden, da li su se niški funkcioneri opirali kosovskoj policiji, kao i koliko je vremena proveo Bulatović u policijskoj stanici u Podujevu - pošto je priveden u 1 ujutru, a u KC Niš se javio tek 12 sati kasnije - u policiji Kosova ne daju odgovore.

Umesto toga, dali su uopštene odgovore kako je sve urađeno po Zakonu i napominju da gradonačelnik Niša tamo nije povređen.

Na osnovu zakonskih dužnosti i ovlašćenja, u cilju sprovođenja zakona, policija preduzima operativne radnje za ispunjenje svojih ciljeva. Da bi se ovi ciljevi ostvarili, policija je bila ovlašćena da, u skladu sa zakonom i situacijom, primenjuje standardne operativne postupke - naveli su u policiji Kosova.

Dodaju i da će čitav slučaj biti analiziran - od zvaničnog policijskog izveštaja do ponašanja policajaca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tivat

    05:45 // 14. 9. 2018.

    Narode,zatucani robe Zadruge-Nisi ni za bolje od onoga sta pise u ovoj vesti!

  • Zlobnik

    19:26 // 13. 9. 2018.

    Svi ćutu/ci/ - od sram ... mada mislim da nemaju ni srama a ni obraza ! O obrazovanju - drugi put !

  • Naissus

    19:16 // 13. 9. 2018.

    "...Niška policija ćuti o uzroku Bulatovićevih povreda ..."

    Ne mogu da dodju do reci izmedju dva zalogaja pljeskavice ...

    Pogledajte "prvog coveka" na fotografiji prilozenoj iznad. Ni parking mesto mu ne bih dao da mi cuva a kamoli ovoliki grad da vodi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: