Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:25, 25. 4. 2023.

| Hronika

Niški đaci i dim iz autobusa u Grčkoj: uzrujanost roditelja i objašnjenje da nije vatra već vodena para

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
dim autobus grčka
Majka maturanta besna; foto: čitalac

Autobus koji je prevozio maturante niške Ekonomske škole na stručnu posetu Krfu pokvario se u povratku i deca su zbog gustog dima evakuisana. Iz agencije VIP tours kažu da nema povređenih, da ni prtljag nije oštećen i da je decu bezbedno do Niša dovezao zamenski autobus grčkog prevoznika. Direktor škole ne odgovara na pitanja.

Nezgoda se desila u nedelju ujutru, kada su deca sa Krfa krenula ka Solunu, odakle je trebalo da pođu nazad u Niš. Majka jednog od učenika kaže da su deca srećom brzo evakuisana, ali je brine to što je moglo da dođe do većih posledica.

Besna sam zbog toga što je moje dete otišlo na put za oko 23.000 dinara, još toliko smo dali za pripremu i što je to trebalo da mu bude lepa uspomena, to im je poslednja ekskurzija u srednjoj školi. Šaljemo decu na nešto lepo, a onda im život bude doveden u opasnost - navodi ona.

Kaže da su deca pošla u četvrtak prošle nedelje i da je tada sve delovalo u redu i da su se roditelji čak obradovali kada su videli kako izgleda autobus.

Brine me što je autobus izgledao stvarno odlično, ali je očigledno neispravan. Baš smo pomislili kad smo ga videli da je super što nije neki stari krš - objašnjava Nišlijka.

Iz agencije VIP tours, koja je organizovala putovanje, potvrđuju da je došlo do kvara i dodaju da su sve vreme bili u kontaktu sa vodičem koji je bio zajedno sa đacima. Napominju da se autobus nije zapalio, već da je došlo do curenja vode po motoru.

Došlo je do pucanja nekog creva, gde je iscureo deo vode i u kontaktu sa motorom stvorio je paru zbog toplote motora. Naravno, vozači su odmah odreagovali, zaustavili autobus, stali sa strane i proverili o čemu je reč - odgovaraju iz agencije.

Putovanje nije moglo da se nastavi zbog mehaničkog kvara, pa su učenici, kako navode iz VIP tours-a, prevezeni do najbližeg odmarališta, gde je i trebalo da prave pauzu i gde je ona trajala 15 minuta duže nego što je planirano.

Agencija je u međuvremenu obezbedila zamenski autobus, grčkog prevoznika, u ekspresnom roku, nakon čega su učenici nastavili put ka Solunu prema programu i stigli su u Solun u planirano vreme - dodaju iz VIP tours-a.

Kažu da se, kao organizator putovanja, kada ugovorom iznajmljuju autobus drugog prevoznika, ne mogu da znaju da li se na putu može desiti kvar. Tvrde i da je autobus pre polaska pregledan i da je prošao tehničku kontrolu ispravnosti.

Povređenih nema i ističu da bezbednost dece i drugih putnika nije bila ugrožena. Učenici su nakon posete Solunu krenuli nazad u Srbiju i, kako prenose niški mediji, bezbedno stigli sa 2-3 sata zakašnjenja.

Direktor Ekonomske škole u Nišu nije odgovorio na pozive i poruke novinara Južnih vesti, a iz škole nisu odgovorili ni na mejl.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Гага

    20:34 // 27. 4. 2023.

    Из ког века је аутобус?Колико је км.прешао?Колико је пута"враћен"тахограф?Или ради на парни погон?

  • Jaoo mnogo strasna stvar sto dete ima modricu od izlaska iz autobusa. Morali ste kod lekara da ga vodite?

    11:48 // 26. 4. 2023.

    Ne smem da napisem sta mislim. Kad sam ja bio dete tamo kraj osamdesetih i pocetak devedesetih, skakali bi od srece i hvaljenja drugarima da nam se nesto ovako desilo. Ko razume, shvatice. Ko ne razume, neka me cancel i woke

  • zigezaga

    10:40 // 26. 4. 2023.

    PROFIT PROFIT PROFIT , samo to je akterima vazno! Djake vode agencije tasna-masna...ugovore posao, pa iznajme najjeftinije krseve da im ostane sto vise love...mora da se menja postupak takve nabavke. Da se ja pitam uveo bih to da djake mogu da prevoze samo firme koje poseduju sopstvene autobuse, i to sa redovnim atestima kao dokaz. Ovako je varijanta iz dzepa u dzep

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: