Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:40, 18. 11. 2017.

| Hronika

Niški novinar tvrdi da ga je napao funkcioner SNS, naprednjak to negira

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
dusan
Jović kaže da ga je Mićanović hvatao za vrat; foto: JV arhiva

Neposredno pred početak utakmice evropskog Čelendž kupa u hali "Čair", desio se incident u kome je, kako kažu u Sekciji sportskih novinara Niša, predsednika ove organizacije i urednika sportske rubrike Narodnih novina Dušana Jocića, fizički napao član Upravnog odbora Naise i funkcioner Srpske napredne stranke Slaviša Mićanović. Sa druge strane, funkcioner kaže da je to bila "budalaština" i "bezazlena rasprava".

Kako objašnjavaju u ovoj organizaciji, pred brojnim svedocima Mićanović je dva puta Jocića uhvatio za vrat i uputio mu brojne pretnje i psovke. Nakon toga, niški novinar prijavio je incident policiji, usled čega je bio sprečen da izveštava sa utakmice.

Policija je ispitala svedoke, ali ne i samog Mićanovića, jer ga je, u međuvremenu, nakon što je verbalno napao jednog od svedoka, obezbeđenje udaljilo iz dvorane. Jocić je policiji predočio i SMS poruke koje je dobio od Mićanovića u noći uoči incidenta, u kojima je član Uprave Naise iskazivao rešenost da se sa Jocićem na neki način razračuna – kažu u niškoj organizaciji.

hala "Čair" Na informacije od policije se još uvek čeka; foto: Arhiva JVSa druge strane, funkcioner Srpske napredne stranke i odbornik u Skupštini Beograda Mićanović rekao je kako on nema šta da komentariše, jer je to bila "totalna glupost".

Kakav crni incident, to je takva budalaština, ne znam od čega su napravili vest. Moj komentar je da nemam komentar, jer nemam šta da komentarišem. To je bila jedna bezazlena rasprava, totalna glupost neka. Video sam da je neka vest izašla, da je neki fizički sukob bio, ali to je totalna glupost – rekao je Mićanović.

Osim što očekuju brzo utvrđivanje odgovornosti od nadležnih, Sekcija sportskih novinara Niša zahteva i reakciju Ženskog rukometnog kluba Naisa, jer, kako kažu, "bahatim primitivcima, sklonim uličarskom ponašanju, poput Slaviše Mićanovića, definitivno nije mesto u sportu".

Južne vesti su uputile zahtev niškoj policiji za informacije o ovom događaju, ali se njihov odgovor i dalje čeka.

Inače, Jocić je višestruko nagrađivani novinar i, osim što je urednik sportske rubrike u Narodnim novinama i predsednik Sekcije sportskih novinara Niša, član je Izvršnog odbora Udruženja sportskih novinara Srbije, kao i Asocijacije sportskih novinara jugoistočne Evrope.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dr Jakov Zlatar

    08:58 // 20. 11. 2017.

    Zašto se nije oglasio trener ili Uprava naise, SNS, oni su izgleda, saglasni sa napadom, ako ga i organizovali nisu.Sramota.Frizer u upravi rukometnog tima. Evo narode, za koga si glasao.

  • Milos

    16:55 // 19. 11. 2017.

    Tatko na botovi....ccc, nestasni decacic!

  • sale

    15:04 // 19. 11. 2017.

    Slavisa "mican" micanovic? Frizer iz loznice i vodja "sns internet tima"?

    U upravi niskog rukometnog kluba??

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: