Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:08, 13. 2. 2015.

| Hronika

Nišlije kupovale "prekucavane" prikolice

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
foto
Ilustracija; Foto: subaruforester.com

Dvojica Nišlija, dvojica Kragujevčanina i jedan stanovnik Petrovca na Mlavi uhapšeni su zbog sumnje da su prikolice iz uvoza prodavali kao vozila proizvedena u Srbiji i tom prilikom prekucavali brojeve šasija.

Kako stoji u policijskom saopštenju, direktor SZR “Aron - Iron” iz Kragujevca, koji je uhapšen u ovoj akciji, imao je sve potrebne dozvole za proizvodnju sopstvenih auto-prikolica na koje je mogao da ukucava određene brojeve šasija.

Međutim, istragom je utvrđeno da je on prodavao auto-prikolice inostranih proizvođača kao ručno izrađene i izdavao falsifikovane račune kao da su proizvedene u SZR ''Aron–Iron''. Sumnja se, piše u saopštenju, da je na gotove prikolice ukucavao nove brojeve šasija.

Dvojica Nišlija se sumnjiče da su od ovog Kragujevčanina kupovali prikolice, a da im je on izdavao falsifikovane račune kako bi mogli da ih registruju.

Falsifikovane račune, kako stoji u saopštenju, izdavao je i stanovniku Petrovca na Mlavi i na taj način omogućio dalju prodaju prikolica.

Protiv osumnjičenih je podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, a kako piše policija, ove mahinacije su učinjene u periodu od januara 2010. do februara 2013. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Čiča

    18:41 // 16. 2. 2015.

    Pa to radi i firma Nibus tako što na stare zarđale i propale šasije samo prefarbane prekucaju novi broj i onda ga u niškoj policijskoj upravi registruju kao da je nov autobus

    • MIlos

      00:01 // 17. 2. 2015.

      Upravo, i laik moze da vidi da su u pitanju isti autobusi sa drugim maskama i nekim kozmetickim detaljima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: