Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 8. 5. 2013.

| Hronika

Nova prijava protiv Ninija

Autor:Miodrag StankovićIzvor:Južne vesti
nini-Jovica.jpg
Jovica Stafanovć Nini, arhivska fotografija

Protiv Jovice Stefanovića Ninija i još jednog odgovornog lica u preduzeću MD “Nini“ Niš podnete krivične prijeve zbog sumnje da su oštetili „Srbolek“ AD za oko 52 miliona dinara.

U nastavku akcije na suzbijanju korupcije i rasvetljavanju zloupotreba u postupcima spornih privatizacija, pripadnici Radne grupe Uprave kriminalističke policije MUP-a, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv Jovice Stefanovića , bivšeg direktora preduzeća AD „Srbolek“ Beograd, vlasnika MD “Nini“ iz Niša i većinskog vlasnika AD “Elid“ Donji Dušnik, koji se nalazi u pritvoru Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu.

Prijava je podneta i protiv direktorke MD “Nini”, O.A. (61), a zbog zbog postojanja osnova sumnje da su ovo dvoje osumnjičenih od aprila 2009. godine do jula 2010. godine počinili krivična dela zloupotreba ovlašćenja u privredi i zloupotreba položaja, a na štetu “Srboleka”.

-  Postoje osnovi sumnje da je O.A, po nalogu osumnjičenog Jovice Stefanovića potpisala dva ugovora o asignaciji, po osnovu koga je „Srbolek“ isporučio robu vrednu oko 20.000.000,00 dinara preduzeću „Nelt“ iz Beograda. Dužnik „Nelta“ po osnovu ugovora bilo je preduzeće MD „Nini“ iz Niša, koje tu robu nikada nije platilo „Srboleku“ - saopštio je MUP.

Navodi se i da postoje i osnovi sumnje da je J.S. naložio da se zajam od oko 22 miliona dinara koji je „Elid“ dobio od “Nelta“ vrati iz sredstava „Srboleka“, kao i da „Srbolek“ plati deo kredita preduzeća MD „Nini“ u iznosu od oko 10 miliona dinara.

Ti iznosi nikada nisu vraćeni „Srboleku“, a na taj način pribavljena je korist u iznosu od oko 52 miliona dinara preduzećima MD“Nini“ i AD“Elid“, a na štetu AD „Srbolek“, naveo je MUP.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tmujo

    08:46 // 4. 6. 2013.

    zuti doneli zakon da firmu kupis bez para pa onda sa papirom u banku po kredit pa firma pod hipoteku a kredit u djep i tako ostadosmo bez icega u sred demokratije i opsteg napredka Srbije ka EU.

  • Aleksandar Stefanovic

    20:15 // 12. 5. 2013.

    Dali vi znate da je nini upropastio pivaru koja je radila 120 god.pre nego sto je on uzeo. Molim vas da nesto napisete i o tome. Unapred hvala! Bivsi radnik pivare.ACA.

  • Saska

    22:33 // 8. 5. 2013.

    Nini, Bata Bane, Mile, Gorica Gajevici, Saja,Vlaja, Dacic...i naravno Milosevici. Pa sva nesreca je upravo od njih i krenula. I dan danas ne moze vise niko to da dovede u red. A i ko ce, kada su se opet vratili SPS i Radikali u novom SNS odelu. Dacic, Vucic, Nikolic, samo im jos Seselj fali

    • srba

      10:18 // 9. 5. 2013.

      Pogledaj slike MIN-a i EI-a sa kraja 99 i onda idi obidji isti fabrike, posto sada mozes da udjes svuda pa ce ti biti jasno ko je i kad opljackao ovaj narod.
      Najveca grehota je sto sve te masine pretopili u jeftino gvozdje, i prodali bud zasto samo da dodju do nekog eura, najveci idiotizam.
      To nije uradio ove koje nabrajas nego boris i njegova elita, zoran zivkovic, branislav (koji je ujedno bio i direktor niteksa u periodu kada su se pricalo da je sio unifrome za UCK) itd.
      Zalost i tuga!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: