Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:55, 21. 10. 2020.

| Hronika

Nova zaplena na Gradini - srebrnjaci, novac, telefoni i tableti

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
iPad
Podneta prekršajna prijava; foto: Uprava carina

Preko 300.000 švedskih kruna, tri ajpeda i dva mobilna telefona, zaplenili su carinici na Graničnom prelazu Gradina, a kako kažu u Upravi carina, protiv muškarca koji nije prijavio novac i robu, podneta je prekršajna prijava. U drugom slučaju na ovom prelazu, carinici su zaplenili i 107 srebrnjaka i 2 zlatne pločice.

Da sa sobom ima samo dozvoljeni iznos novca koliko i ne treba prijaviti, carinicima je rekao 37-godišnji muškarac na izlazu iz zemlje. Ipak, carinici su se odlučili na detaljniji pretres "bmw-a" kojim je upravljao, a i samog muškarca.

Delovalo je da je muškarac pričao istinu, kažu u Upravi carina, jer je prilikom kontrole carinik u džepovima pantalona i jakne koje je putnik imao na sebi, pronašao 67.000 švedskih kruna, što je oko 6.500 evra.

Međutim, nakon toga je u jednom od kofera pronađeno još 250.000 švedskih kruna koje su bile sakrivene među garderobom. Ispostavilo se da to nije bilo sve što je putnik imao nameru da sakrije od graničnih službenika, jer su iza zadnjih sedišta, ispod itisona u gepeku, pronađena i tri "ajped 8 generacije“ tableta - kažu u Upravi.

Kutije sa još dva nova mobilna telefona "samsung galaksi“ otkrivene su u prostoru za rezervni točak i u pomoćnoj ladici za prvu pomoć u gepeku, a kako dodaju carinici, putnik će pred prekršajnim sudom odgovarati zbog neprijavljivanja preko 20.000 evra u švedskim krunama, kao i novih tablet uređaja i mobilnih telefona.


Zaplenjeni i srebrni novčići i zlatne pločice

U drugom odvojenom slučaju, istog dana, carinici su sprečili pokušak krijumčarenja 107 srebrnjaka i 2 zlatne pločice, a njihova vrednost procenjena je na oko 6.000 evra.

Švercovana roba je otkrivena kada su carinici kontrolisali "mercedes" nemačkih registracija, a jedan od putnika je izašao iz auta, vrlo sugestivno ubeđujući carinike da nemaju apsolutno ništa za prijavljivanje i da mogu slobodno da pregledaju svaki deo automobila, zbog čega će samo potrošiti vreme, a neće pronaći ništa. srebrnjaci Srebrnjaci i zlatne pločice; foto: Uprava carina

Tokom detaljnog pregleda carinik je na dnu ranca 59-godišnjeg vozača, ispod garderobe, pronašao platnenu vrećicu sa 107 austrijskih srebrnih novčića "Wiener Philharmoniker“, kao i dve zlatne pločice izuzetne čistoće. Veći deo srebrnjaka, teških gotovo tri i po kilograma, bio je upakovan u pet plastičnih kutijica, dok je sedam novčića bilo u zasebnom pakovanju - saopštavaju iz Uprave carina.

Zasebno su bile upakovane i dve zlatne pločice teške preko 60 grama, a kako vrednost neprijavljenog srebra i zlata prelazi jednu trećinu vrednosti vozila, do okončanja pokrenutog prekršajnog postupka zadržan je i automobil.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar SNS

    11:42 // 21. 10. 2020.

    Rade posao za desetku! Bravo za carinu bravo za državu! Obračun sa mafijom pre svega!!

    • Otpor

      14:32 // 21. 10. 2020.

      Nece brat na brata....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: