Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:29, 9. 4. 2015.

| Hronika

Nova žrtva na "zebri" u Ulici Dimitrija Tucovića

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
pesacki-dimitrija.jpg
Ulica Dimitrija Tucovića kritična za pešake (foto: Google Street View)

U četvrtoj saobraćajnoj nezgodi koja se na pešačkom prelazu u Ulici Dimitrija Tucovića desila u poslednjih 6 meseci, danas je poginula 81-godišnja žena nakon što je na nju naleteo autobus.

Nesreća se dogodila oko 11:20 kada je ženu udario autobus koji je iz Donjeg Međurova vozio ka Nišu. Njoj je na licu mesta ukazana lekarska pomoć posle čega je prevezena u Klinički centar u Nišu, ali je, na žalost, preminula.

Kako saopštava policija, uviđaj je na licu mesta, uz prisustvo policijskih službenika, izvršio zamenik osnovnog javnog tužioca.

Inače, pešački prelaz u ovoj ulici Nišlije s pravom smatraju kritičnom tačkom jer se na tom mestu često dešavaju nesreće u kojima stradaju pešaci.

Na "zebri" je početkom januara automobil oborio 52-godišnjeg pešaka, decembra taksista usmrtio pešaka, krajem novembra teško je povređena 63-godišnja Nišlijka, a u junu teško je bila povređena srednjoškolka.


Policija tražila postavljanje ležećeg policajca

U intervjuu Južnim vestima pre mesec dana načelnik Policijske uprave u Nišu Srđan Grekulović rekao je da je, što se bezbednosti u saobraćaju tiče, Ulici Dimitrija Tucovića posvećena posebna pažnja.

Tada je rekao i da je niška policija od Uprave za komunalne delatnosti tražila da se tamo postavi "ležeći policajac" i da je Direkciji za izgradnju Grada poslat dopis da se poboljša ulična rasveta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jeremy

    13:50 // 2. 5. 2015.

    Često tu prolazim i većina vozača tu ulicu tretiraju kao autoput i voze po sto na sat. Možda bi bilo najbolje da se postave semafori.

  • Đeny St

    08:44 // 12. 4. 2015.

    Jel može neko da mi objasni da li je iz ZOB-a izbačen član u kome se kaže da je pečak dužan DA SE UVERI DA NEMA VOZILA I DA NA BEZBEDAN NAČIN PRISTUPI PRELAŽENJU KOLOVOZA ???

    • Bojan

      07:25 // 13. 4. 2015.

      Nije Djeni. Ali odavno za pesake ne vazi ni jedan clan ZOBS-a. Uglavnom se sve primenjuje na vozace. Vozac je i samo je vozac kriv. Ako roditelj ne vodi racuna o detetu i dete istrci na ulicu....

  • marko

    13:40 // 10. 4. 2015.

    Pitanje za redakciju, da li imate informacije vezane za povređenu srednjoškolku. Da li se oporavila i kako je, u kakvom je stanju danas, jer onaj udarac koji je pretrpela bio je stravičan.

    • Bratanac

      22:24 // 10. 4. 2015.

      Počela je da hoda sama, doduše otežano i čeka je zaista velika borba, kako bi se sve to normalizovalo. Bitno je da dete nije klonulo duhom i da će na kraju ipak sve biti u redu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: