Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:50, 25. 12. 2020.

| Hronika

Novac, alkohol i zlato zaplenjeni na Gradini i Preševu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
pare
Zadržano 30.000 franaka; foto: Uprava carina

Deset flaša viskija i 12 zlatnih rukavica zaplenili su carinici na Graničnom prelazu Gradina, dok su njihove kolege na terminalu Preševo otkrile 42.000 neprijavljenih švajcarskih franaka.

Slučaj na Gradini otkriven je kada je za izlaznu kontrolu 23. decembra na red došao "ford galaks"i kojim su trojica braće iz Nemačke putovala ka svojoj zemlji, a njihovu tvrdnju da nemaju ništa da prijave carinici su ipak želeli da provere.

U koferu jednog putnika pronađeno je više viskija nego garderobe, a on je uz to i svežanj zlatnih narukvica zamotanih u čarapu ušio u postavu svoje jakne. viski Zlato i viski u garderobi; foto: Uprava carina

Tom prilikom je pronađeno čak 10 flaša viskija "džek denijels“, koje su bile pažljivo kamuflirane garderobom. Carinik je potom u jakni suvozača, koja je bila prebačena preko njegovog sedišta, napipao nešto ispod postave. Kada je paketić izvađen pošto je rašivena postava na jakni, ispostavilo se da je reč o ženskoj čarapi sa 12 zlatnih narukvica, čija je vrednost procenjena na oko 600.000 dinara - saopštavaju iz Uprave carina.

Istog dana je prilikom detaljnog pregleda na izlaznoj strani prelaza Preševo kod 49-godišnjeg muškarca pronađeno skoro 42.000 neprijavljenih švajcarskih franaka, a prilikom susreta sa carinicima i on i njegov saputnik su rekli da sa sobom nose samo lični prtljag i po 10.000 evra.

U slučaju suvozača to se ispostavilo kao tačno, kažu u Upravi carina, međutim vozač je u džepovima imao neprijavljenu sumu, od koje je, nakon što mu je vraćen dozvoljeni iznos u protivvrednosti 10.000 evra, do okončanja postupka pred sudom zadržano nešto više od 30.000 franaka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bidza

    16:29 // 27. 12. 2020.

    Au deset viskija ! To popiju dve pijanice za dva dana!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: