Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:18, 25. 7. 2020.

| Hronika

Novinaru "Bujanovačkih" pretio policajac

Autor:B. S.Izvor:Južne vesti
bujanovac
Novinaru pretio policajac koji u tom trenutku nije bio na dužnosti; foto: Bujanovačke

Osoba koja je juče, u prisustvu policajaca, pretila novinaru Bujanovačkih vesti Nikoli Stevanoviću je saobraćajni policajac, potvrđuju iz MUP-a i, kako kažu, protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Stevanoviću je nepoznata osoba pretila dok je slikao bašte kafića, a reakcije policajaca koje su sedele sa osumnjičenim izostale su iako se predstavio i rekao da je novinar.

U policiji kažu da je Stevanoviću pretio saobraćajni policijac A. B. koji u tom trenutku nije bio na dužnosti, a da će protiv njega biti podneta krivična prijava.

Policija će, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneti krivičnu prijavu protiv saobraćajnog policajca A. B. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti na štetu Nikole Stevanovića - navode u saopštenju.

Policajci koji nisu reagovali su M. N. i N. Š. i u tom trenutku su bili na pauzi, ali su ranije, kako kažu u policiji, sankcionisali Stevanovića zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, nenošenja vozačke dozvole i lične karte.

Po tvrdnjama policajaca, Stevanović je negodovao tom prilikom i poručio im da je novinar i da će ih nedelju dana vrteti po sajtu, ako ga pišu - dodaju u policiji.

Na pretnje upućene novinaru Bujanovačkih vesti reagovalo je Nezavisno udruženje novinara, a u saopštenju navode da su ovakav i slični incidenti pre svega posledica negativnog odnosa državnih funkcionera prema nezavisnim medijima i stvaranja ambijenta u kom je dozvoljeno bez posledica napadati i vređati novinare i medijske radnike.

NUNS će, dodaju, ponuditi svu potrebnu pomoć kolegi Stevanoviću i redakciji portala Bujanovačke, a nadležnoo tužilaštvo ćemo zvanično obavestiti o osnovanoj sumnji da su izvršena krivična dela.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vionran Radovanovic

    12:49 // 30. 7. 2020.

    I policajci kao i doktori imaju pravu na pauzu u toku radnog vremena...uredno peijavu col centru da su na pauzu i sve je u redu mogu normalno da sedenu kafice..

  • Alek

    16:01 // 26. 7. 2020.

    Meni liči kao da sedi u kafiću a ne kao da je na dužnosti. Osim ako mu dužnost nije da sedi u kafiću i ispija pića, onda moja greška.

    • Naissus

      20:49 // 26. 7. 2020.

      @Alek
      U tekstu lepo pise da NIJE BIO na duznosti. Samo treba da se procita lepo tekst pre komentarisanja

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: