Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 4. 5. 2017.

| Hronika

Odbornik radikala homoseksualce nazvao "bolesnim osobama"

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Visi sud Prokuplje foto lj.m.
Presuda pred prokupačkim sudom se očekuje početkom naredne nedelje; foto: Lj.M.

Po tužbi Stefana Radovića iz Kuršumlije, kog je predsednik lokalnih radikala i odbornik Zvezdan Ristić za skupštinskom govornicom nazvao "bolesnom osobom", pred Višim sudom u Prokuplju održano je završno suđenje prvog ovakvog spora u topličkom kraju.

2 STEFAN RADOVIC Kursumlija foto LJ.M. Stefan Radović tvrdi da je Ristić diskriminisao pripadnike LGBT-a i njega lično; foto: Lj.M.Radović smatra da je Ristić u svom govoru pred Skupštinom opštine diskriminisao LGBP osobe, ali i njega lično.

Ristić je, navodi se u tužbi, za govornicom Radovića, zbog njegovog seksualnog opredeljenja, nazvao "bolesnom osobom".

Na pitanje drugog odbornika da objasni o kome se radi, Ristić je nedvosmisleno ponovio da su to za njega bolesne osobe. O svemu postoji audio snimak – tvrdi Radović. 

Radović pojašnjava da je tužba podneta zbog težeg oblika diskriminacije, jer smatra da je Ristić time izvršio indirektan pritisak na lekare i direktorku Doma zdravlja u Kuršumliji zbog korišćenja prevoza te zdravstvene ustanove.


Ristić: Nisam želeo da bilo koga vređam

Sa druge strane, odbornik Ristić smatra da nije prekršio zakon i nije imao nameru da vrši bilo kakvu diskriminaciju nad LGBT populacijom, "a posebno ne prema svom sugrađaninu Stefanu Radoviću". 3 ZVEZDAN RISTIC SRS Kursumlija foto lj.m. Ristić negira optužbe; foto: Lj.M.

Kaže da je za skupštinskom govornicom uputio odborničko pitanje i tražio odgovor po kom osnovu se Radoviću odobrava sanitetsko vozilo Doma zdravlja u Kuršumliji, ko to odobrava i od čega je bolestan.

Pacijenti koji se dijaliziraju koriste privatna vozila, pacijenti na hemoterapiji koriste privatan prevoz, a njemu se sanitet odobrava. Postavio sam pitanje da mi se odgovori po kom osnovu Radović ima veća prava od ostalih sugrađana, bez ikakve namere da bilo koga vređam – tvrdi Ristić.

Inače, na ročištu su saslušani i Radović i Ristić, preslušan je audio materijal sa sednice, izvedeni su dokazi i odbrana, a početkom sledeće nedelje sudija prokupačkog Višeg suda je najavila donošenje prvostepene presude.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nale

    19:16 // 4. 5. 2017.

    Da li se neko kre*e ovako ili onako, to je privatna stvar čoveka. Meni je mnogo gora i opasnija "hronična bolest " u društvu zvana korupcija i neodgovornost. Od te bolesti će i narednih sto godina patiti naša deca.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: