Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:52, 8. 10. 2015.

| Hronika

Odložen nastavak suđenja Ćiri Magičnom, Perišić se nije pojavio

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
slika1
Ćira pred sudom; foto: JV

Na drugo ročište protiv pisca Zorana Ćirića koji se tereti da je pretio gradonačelniku Zoranu Perišiću, prvi čovek Niša se nije pojavio niti opravdao izostanak, a nisu došli ni svedoci Igor Novaković i Dragan Čorbić, pa je nastavak suđenja odložen.

Pretres je, na predlog Ćirićevog advokata Boška Ristića, odložen, tako da će se suđenje nastaviti 9. novembra od 12 sati.

Na ročištu su, osim optuženog Ćirića, bili i lider Narodnog pokreta Srbije u Nišu Branislav Jovanović i funkcioner SPS-a Mile Ilić.

Sudija Ana Vukojičić, koja je od sudije Zorana Minčića preuzela vođenje slučaja u međuvremenu, naložila je da se Perišić za sledeći pretres pozove uz upozorenje da će biti novčano kažnjen u slučaju nedolaska.

Podsetimo, Ćirić se sumnjiči da je decembra 2013. godine Miletu Iliću, Draganu Čorbiću, Igoru Novakoviću i Banetu Jovanoviću slao SMS poruke u kojima je Perišića nazivao “punjenom pticom” i “samozvanim gradonačelnikom” koji će biti “živ raskomadan” i “da će mu zatrti seme”.

Ćirić je na saslušanju potvrdio da je poslao poruke, ali da to nije učinio kako bi nekome pretio, već da se radi o umetničkom performansu, odnosno umetničkoj metodi koja se zove “redimejd”.

Perišić se pridružio krivičnom gonjenju jer, kako kaže, nije uplašen za sebe, ali jeste za bezbednost svoje porodice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • limun

    12:39 // 9. 10. 2015.

    Zar je tako teško privesti sudu "punjenu pticu"? Zar su to instrumenti države o kojima premijer svakoga dana govori upozoravajući nas da niko nije iznad države.

  • ahm

    11:18 // 9. 10. 2015.

    Perisica da privedu na sudjenje.Kad mogu obican narod,sto ne bi i ovog neobicnog vd tzv gradonacelnika.

  • Kafka

    10:24 // 9. 10. 2015.

    Bravo..za opravdanu sumnju...za ažurnost..za proces..Bravo za nas!Komšo imaš metražu za nove priče..mozda čak i predstavu :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: